Волейболната ни легенда Димитър Златанов официално представи в Музея на

...
Волейболната ни легенда Димитър Златанов официално представи в Музея на
Коментари Харесай

Двама президенти уважиха представянето на книгата на Димитър Златанов

Волейболната ни легенда Димитър Златанов публично показа в Музея на спорта в София книгата си " Да докоснеш върха ". Тя е персонална изповед за компликациите и успехите по пътя към международно самопризнание на най-хубавия волейболист на България за 20-и век и единствен българин в залата на Световната популярност на този спорт, която се намира в американския щат Масачузетс.

Книгата излиза във връзка 70-годишнината на Златанов, която е на 9 ноември.

Представянето почетоха двама президенти на България - Петър Стоянов и Георги Първанов.

Церемонията събра също голям брой посетители, които извършиха залата на Музея на спорта. Сред тях бяха представители на Българска федерация по волейбол, някогашни и сегашни величия във волейбола, известни лица от спорта и предприемачи.

Специално за представянето на книгата бе и фамилията на Златанов, както сина му Христо Златанов, който сега се занимава с нов клуб Пиаченца, в италианската серия А-2.

„ Чувствам се ужасно и благодаря на всички, които ме почетоха. Много е прелестно да виждаш толкоз доста хола, с които си играл на волейболното поле, някои, които са били преди нас, някои с нас, а други след нас. Има и доста младежи тук, което значи, че към момента има волейбол в България “, разяснява Димитър Златанов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР