Волейболистките от националния отбор на България се класираха за 1/8-финалите

...
Волейболистките от националния отбор на България се класираха за 1/8-финалите
Коментари Харесай

Лъвиците на 1/8-финал с Азербайджан след разгром над Финландия

Волейболистките от националния тим на България се класираха за 1/8-финалите на Европейското състезание. Момичетата на селекционера Иван Петков биха без проблеми Финландия с 3:0 гейма (25:14, 25:21, 25:19) в решаващия си финален мач от Група А на шампионата, игран довечера пред едвам 500 фенове в зала " Ататюрк " в Анкара.
По този метод " лъвиците " приключиха на 3-о място в крайното класиране н група А със 7 т. след 2 победи и 3 загуби. С толкоз завърши и Гърция, само че с 6 т. Така на 1/8-финалите България ще играе против втория от Група С - Азербайджан, който би Румъния също с 3:0 гейма в последната си среща. Двубоят ще бъде в неделя (1 септември), като началният час ще бъде избран по-късно довечера след края на всички мачове от груповата фаза.
Финландия остана на предпоследното 5-о място в групата с 1 победа, 4 загуби и 4 т. и отпадна от по-нататъшно присъединяване на шампионата.
Най-полезна за нашите бе Нася Димитрова (3 блока и 57% успеваемост в атака) и 11 т. Капитанката Елица Василева (2 блока, 33% успеваемост в офанзива и 65% положително посрещане) приключи с 10 т.
За " Суоми " Пия Корхонен означи 15 т. (2 блока и 36% успеваемост в атака), а Суви Коконен 13 (1 блок, 2 аса, 40% успеваемост в офанзива и 71% положително посрещане) осъществиха 15 и 13 точки.
По-късно довечера е последният мач в групата - дербито сред сегашния европейски и международен първенец Сърбия и домакините от Турция, които ще дефинират спечелилия в групата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР