Волейболистите на Хебър (Пазарджик) затвърдиха първото си място в първата

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) затвърдиха първото си място в първата
Коментари Харесай

Хебър даде само гейм на Монтана

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) затвърдиха първото си място в първата осмица на Суперлигата. " Тигрите " записаха 10-а победа, откакто дадоха единствено гейм и се постановиха вкъщи над Монтана с в мач от 12-ия кръг, игран довечера в зала " Васил Левски ".

По този метод воденият от Драган Иванов отбор има в актива си 30 точки след 10 победи и 2 загуби. Монтана е на 5-о място с 18 точки след 6 победи и 6 загуби. В идващия, предпоследен, 13-и кръг Хебър гостува на Марек Юнион Ивкони в Дупница, до момента в който монтанчани са домакини на ЦСКА. И двете срещи са в сряда (10 март) от 18,30 часа.

Първата част на мача започва с равностойна игра, след което домакините от Хебър набраха инерция и поведоха. Пазарджаклии вършиха по-малко непредизвикани неточности, бяха съвсем отлични на сервис и офанзива. Въпреки това, в средата на частта Монтана съумя да ги догони и да вкара конспирация. Момчетата на Драган Иванов, въпреки всичко, съумяха да вземат още веднъж минимална преднина, след което играта продължи точка за точка. В последна сметка Хебър съумя да вземе гейма с 25:22 с помощта на по-добрата си игра на офанзива и обсада.

Играчите на Хебър имаха нежно преимущество във втория гейм, само че разрешиха на Монтана да навакса и да обърне резултата. Това наложи промяна като Пламен Шекерджиев влезе на мястото на Александар Ляфтов. Монтанчани съумяха да запазят задатъка си, справяйки се с офанзивите на Хебър. Волейболистите на Даниел Пеев продължиха да тормозят съперника, само че позволиха и много неточности. Това не им попречи да наложат волята си и да изравнят резултата след 25:21. Герой за Монтана бе съветският диагонал Максим Сапожков, който направи мощно показване.

Мобилизирани, момчетата на Драган Иванов започнаха повече от добре в третата част, като заиграха по-уверено, само че и се възползваха от грешките на Монтана. И тъкмо когато всичко изглеждаше предрешено, гостите съумяха да нарушат спокойствието. Максим Сапожков още веднъж показва добра игра, само че не бе задоволително, с цел да резервира възходящата линия. Обратът в интерес на " тигрите " бе налице и Хебър нямаше повече компликации. Монтана срещна съществени проблеми в посрещане и това неизбежно оказа своето въздействие - 25:19 и 2:1 за домакините.

Волейболистите на Монтана стартираха стремително в решаващия четвърти гейм, само че бяха настигнати от " тигрите ". Това бе и основният миг, който като че ли предопредели развоя на частта и срещата. Хебър взе постоянна преднина, само че желанието за победа обаче бе мощно и в полето на монтанчани, които още веднъж върнаха интригата за малко. Впоследствие, " тигрите " бяха по-добрият тим на терена и просто довършиха започнатото - 25:20 и 3:1.

Най-резултатен за Хебър бе Брадли Гънтър с 10 точки (1 блок и 60% успеваемост в атака), а капитанът Тодор Алексиев добави 8 точки (73% успеваемост в офанзива и 43% положително посрещане) за успеха. За Монтана Максим Сапожков бе над всички с 12 точки (1 ас и 65% успеваемост в атака).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР