Волейболът умира! За това алармираха италианските клубове. А причината са

...
Волейболът умира! За това алармираха италианските клубове. А причината са
Коментари Харесай

"Така умира волейболът": Италианските клубове искат пълни зали през новия сезон

Волейболът умира! За това сигнализираха италианските клубове. А повода са рестриктивните мерки за феновете по време на новия сезон.

С акция в обществените мрежи всички клубове обявиха, че не са съгласни с ограниченията и те ще се отразят пагубно на тимовете, които ще са принудени да съкратят доста разноските си, а евентуално и да уволнят чиновници.

е името на подписката, която се събира, с цел да бъде позволено на почитателите да се завърнат по трибуните, спазвайки избрани ограничения - да бъдат имунизирани и да носят маски.



В момента е позволено по трибуните да участват последователи, които заемат не повече от 35% от потенциала на залата. Според клубовете обаче, поради засилената акция за имунизация в Италия, няма проблем спортните уреди да проработят на цялостен потенциал за почитателите и даже това е наложително.

" От началото на пандемията ние слагаме здравето преди всичко - на спортистите, на треньорите, на личния състав, на почитателите, които го осъзнават и се държат като на спектакъл. Днес, поради напредъка на акцията за имунизиране и издаването на документи, не разбираме за какво не допустимо да се завърнем към " естествената " си рутина и да бъдем предпазени в залите. Дори имунизациите да не ни пазят на 100%, за това са маските ", се споделя в позицията на клубовете.



Те прибавят, че при сегашните разпореждания ще би трябвало да съкратят с 65% приходите си от продажби на билети и сезонни карти, а това няма по какъв начин да не се отрази и на бюджета.

" Искаме единствено да се завърнем в залите. Искаме да не се постанова да бъдат съкращавани хиляди чиновници в клубовете. Искаме да не бъде погубван всеобщият спорт, който има голямо значение ", споделят клубовете.

Петицията за увеличение на броя на почитателите във волейболните зали досега е подписана от над 16 100 почитатели. Крайната цел на клубовете е да съберат 25 000 подписа, които да бъдат пратени до министрите на спорта и опазването на здравето в страната.

Волейболният сезон в Италия започва през октомври. До тогава мъжкият и женският отбор в страната ще се борят за купата от европейските шампионати.

Днес (20 август) може да гледате Италия - Беларус - мач от груповата фаза на европейското състезание за дами, директно по RING от 18:15 ч. В 20:30 ч. ще ви покажем срещата Гърция - Полша.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР