Воините от 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна

...
Воините от 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Десантчици от Лвов разгромиха елита на руските войски

Воините от 80-а десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна разромиха елита на съветската войска в 14-часов пердах, заяви организация Униан с позоваване на пресслужбата на бригадата.

Десантчиците означават, че във войната, водена от Русия против Украйна, доминират боевете с едрокалибрена, стволна артилерия, само че има и контактни стрелкови боеве, в които украинските воини сполучливо унищожават персоналния състав и техниката на окупаторите.

Десантната бригада е водила 14-часово пердах с съветски военни, които са се опитвали да ги отрежат от стратегически значимо трасе в източната част на Украйна. Окупаторите са претърпели проваляне.

" Боят край градчето Б. стартира в два часа през нощта, когато към позициите на десантчиците се приближи вражеска диверсионно-разузнавателна група. Нашите момчета видяха диверсантите и с огън от автоматизирано стрелково оръжие ги принудиха да правят отстъпка. Но, рашистите, не се смириха и малок по-късно пехотатата им, подсилена от бронирана техника, предприе офанзива. Тогава лвовските десантници ги " посрещнаха топло ". “ – се споделя в прессъобщението.

Воините от украинската войска са ликвидирали бойна техника и към 50 бойци от 104-и " гвардейски " десантно-щурмови полк на 76-а десантно-щурмова псковска дивизия, която е считана за елитна в съветската войска.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР