Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ са сключили с корпорацията Boeing

...
Военновъздушните сили (ВВС) на САЩ са сключили с корпорацията Boeing
Коментари Харесай

Boeing ще разработи и достави за ВВС на САЩ нов боен самолет

Военновъздушните сили (ВВС) на Съединени американски щати са сключили с корпорацията Boeing контракт на стойност 1,2 милиарда $ за първичен стадий на създаване на военен аероплан за ранно предизвестие и надзор E-7A, оповестява Defense news.

Производството на самолета E-7A би трябвало да стартира през финансовата 2025 година, като първите два самолета се чака да постъпят във Военновъздушни сили през 2027 година Военновъздушни сили на Съединени американски щати желаят да получат общо 26 такива самолети до финансовата 2032 година.

Самолетите E-7 (предходната модификация) в началото са основани по поръчка от военновъздушните сили (ВВС) на Австралия.

Впоследствие Военновъздушни сили на Съединени американски щати са разглеждали разновидността за закупуване на този тип аероплан, с цел да не изразходват средства за създаването на нов сходен аероплан. Също по този начин Е-7 са на въоръжение във Англия, Южна Корея и Турция. А Е-7А ще е новата им усъвършенствана трансформация.
 Поръчките за самолети Boeing скочиха с 43%
Поръчките за самолети Boeing скочиха с 43%

Фактическите доставки за януари-март възлизат на 95 самолета

Тези самолети би трябвало да заменят остарелите E-3 Sentry, които Съединени американски щати са приели на въоръжение още през 70-те години. Американското военно командване възнамерява през 2023 година да изведе от употреба 15 от тези остарели самолети - това е половината от съществуващия състав, а останалите ще отпаднат от въоръжение, след постъпването във Военновъздушни сили на новите E-7A.

Самолетите E-7A са способни да развиват скорост до 850 км/ч, да се издигат на височина от 12,5 км и да правят полети на разстояние до 4900 км.

От Военновъздушни сили на Съединени американски щати настояват, че този аероплан ще разреши по-добро следене на движещи се цели и надзор на бойните интервенции, а радарът на борда му ще дава опция на Съединени американски щати и техните съдружници да нанасят удари на огромни дистанции по обекти на механически напреднали съперници.
 Спира производството на модела аероплан Boeing 747, пренасящ и президента на Съединени американски щати
Спира производството на модела аероплан, пренасящ и президента на Съединени американски щати

При основаването си това е бил най-големият аероплан в света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР