Военното ръководство на Европейския съюз допуска изпращане на войници от

...
Военното ръководство на Европейския съюз допуска изпращане на войници от
Коментари Харесай

ЕС може да разположи свои сили в Украйна след войната

Военното управление на Европейския съюз позволява изпращане на бойци от страните от Общността в Украйна след вероятно спокойно съглашение сред Москва и Киев.

" Мога да си показва, че образованието на украински бойци от Европейски Съюз ще бъде удължено след планувания двугодишен интервал и по-късно ще бъде разширено навреме “, съобщи за немския всекидневник Die Welt ръководителят на Военния комитет на Европейския съюз (EUMC) военачалник Роберт Бригер.

Като причина за бъдещото наличие на европейски бойци в Украйна висшият боен на Европейски Съюз уточни " потребността от помощ на Украйна за разминиране и създаване на потенциал, т.е. въоръжени сили и оръжейно съоръжение “.

Следователно би имало смисъл " бойци от Европейски Съюз да поддържат Украйна в разчистването на мини, развиването на съвременна просвета на въоръжените сили, образованието по съвременни оръжия и преподаването на модерни тактики за национална защита “. Това е " реален вид “, изрази убеденост Бригер.

От редакцията напомнят, че Европейски Съюз образова 30 000 украински бойци на територията на Общността от ноември предходната година като част от Мисията за военна помощ на Европейски Съюз за Украйна (EUMAM). По прелиминарен проект тя е разчетена за интервал от две години. " Ще реализираме нашата цел да обучим 30 000 украински бойци тази година. Това е два пъти повече от в началото плануваното. Качеството на образованието е приемливо “, увери генералът, като добави, че " Германия и Полша играят водеща роля “ в процеса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР