Военното окръжие в Ямбол набира кандидати за срочна служба в

...
Военното окръжие в Ямбол набира кандидати за срочна служба в
Коментари Харесай

Военното окръжие в Ямбол набира кандидати за срочна служба в доброволния резерв

Военното окръжие в Ямбол набира претенденти за срочна работа в доброволния запас , оповестиха от институцията. Съгласно заповед на министъра на защитата са оповестени 150 вакантни длъжности за заемане. Срокът за кандидатстване е до 6 юли , а изискването е искащите да не са навършили 40 години в годината на кандидатстване.

Обявени са 120 места за длъжността „ Младши експерт ” в Националния боен университет „ Васил Левски ” във Велико Търново и 30 – за длъжността „ Младши експерт по артилерия и противовъздушна защита ” във Факултет по „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС ” в Шумен.

Шестмесечната срочна работа ще стартира на 7 септември  и включва три модула на военна подготовка – начална, специфична и групова. Резервистите ще получават главно месечно заплащане в сходство със заеманата служба и присвоено звание.

Завършилите могат да аплайват без конкурс за вакантни длъжности във военни формирования на българската войска. Ползват и преимущество при кандидатстване за работа в държавната администрация, структурите в системата за отбрана на националната сигурност, при реализирани равни резултати с останалите претенденти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР