Военнослужещи от Сухопътните войски повишиха подготовката си с оттрениране на

...
Военнослужещи от Сухопътните войски повишиха подготовката си с оттрениране на
Коментари Харесай

Сухопътните войски повишават подготовката си в помощ на населението

Военнослужещи от Сухопътните войски покачиха подготовката си с оттрениране на задания, които извършват най-вече по трета задача - в помощ на популацията. За задачата в 55-и инженерен полк - Белене се организираха общ брой по водолазна подготовка и общ брой за повишение подготовката на екипите от Сухопътните войски за заличаване на невзривени муниции.

Във водолазната подготовка в река Дунав участваха военнослужещи от 55-и инженерен полк, 2-ра механизирана бригада, Военноморските сили и нещатните водолази на Регионална работа „ Военна полиция " - Варна. Всички те затвърдиха познания и умения с водолазни спускания. Занятията бяха ориентирани към оттрениране на способи и начини за разузнаване съществуването на заграждения и трудности на водни загради, невзривни заграждения, на практика дейности по търсене и изваждане на снаряди, авиобомби и други типове муниции, тяхното разузнаване, проучване, означение и добиване на брега.

Сборът се организира под управлението на капитан Димитър Маринов и старши сержант Георги Начев.

В сбора за повишение подготовката на екипите от Сухопътните войски за заличаване на невзривени муниции участваха военнослужещи от 55-и инженерен полк - Белене, 2-ра механизирана бригада - Стара Загора и 39-и батальон за нуклеарна, химическа, бактериологическа отбрана и екология -Мусачево. Обучаемите минаха теоретични и на практика занятия за уеднаквяване дейностите на екипите. Под управлението на капитан Мартин Станчев военнослужещите извършиха задания по разузнаване, превозване, добиване и заличаване на невзривени муниции и спонтанни взривни устройства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР