Военнослужещи от 25-а въздушнодесантна бригада на Въоръжените сили на Украйна

...
Военнослужещи от 25-а въздушнодесантна бригада на Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Украински десантчици са се предали на руснаците в Авдеевското направление

Военнослужещи от 25-а въздушнодесантна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се предадоха на съветските военни в Авдеевското направление, заяви ТАСС, базирайки се на руското министерство на защитата.

" Девет украински десантчици от въздушнодесантния взвод на елитната бригада на ВСУ в региона на село Водяное се възползваха от опцията да се предадат, обърнаха се към съветските военнослужещи и сложиха оръжие ", се споделя в известието на ведомството, съобщи ТАСС.

Според съветското министерство на защитата пленниците описват за неналичието на професионална военна подготовка и на очакваните подкрепления, когато те са нужни. Те приказват и за достойното отношение на съветските военни към пленниците и приканват сътрудниците си да сложат оръжие и да не вземат участие във военните дейности, добавя военното ведомство.

 

Руското министерство на защитата напомня, че специално за военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които желаят да спасят живота си, има обособен канал за връзка. Това е специфична радиочестота 149200 със специфична позивна Волга, на която искащите да сложат оръжие и да преминат на съветска страна получават подробни указания по какъв начин да се предадат, прибавя ТАСС.

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР