Военнослужещи и военна техника от Съвместните сили на НАТО с

...
Военнослужещи и военна техника от Съвместните сили на НАТО с
Коментари Харесай

Военна техника на Съвместните сили на НАТО преминава през България

Военнослужещи и военна техника от Съвместните сили на НАТО с висока степен на подготвеност и през днешния ден минават през България.

Те ще се включат в третата фаза на обучение на Алианса в Румъния.

Части и техника на Съвместните сили на НАТО с доста висока степен на подготвеност ще дебаркират в Румъния за учението „ Steadfast Defender 21 ".

В учението вземат участие към 4000 бойци с към 600 транспортни средства, които в Румъния ще упражняват обстановка по член 5 от контракта за НАТО, който гласи, че нападението на страна-членка е нахлуване към всички от НАТО.

Генерал-лейтенант Брис Худе от щабквартирата на съюзническите сили в Европа съобщи:

„ За това обучение за първи път се ползва новата командна конструкция с новите две командвания на НАТО. Една от задачите е да се поддържа готовността и целостта на силите на Алианса. Упражняваме извънредно модерни сюжети с съвременно съоръжение, с цел да сме готови за бъдещи сюжети ".

Полковник Петър Вратегов от дирекцията, която дава отговор за интервенциите и подготовката в Министерството на защитата, споделя, че страната ни взе участие в организацията на прекосяването.

„ Това са войски на НАТО с друга народност. Това нещо се случи и през 2017 година, когато тогава минаха английски и испански войски ".

Ескортът и защитата на военните конвои през България ще се обезпечава от екипи на работа „ Военна полиция ".

Преминаването за учението стартира преди дни. А самото обучение имаше към този момент две етапи. Военноморската включваше маневри в Атлантическия океан. Втората част се организира в Германия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР