Военнослужещ открадна телефон, цигари и запалка, но бе разкрит, след

...
Военнослужещ открадна телефон, цигари и запалка, но бе разкрит, след
Коментари Харесай

Военен открадна телефон, оправда се с рака на майка си

Военнослужещ открадна телефон, цигари и запалка, само че бе оголен, след което изправен пред съда. Мъжът съумял да пласира мобилния в офис на мобилен оператор евтино, след което да изхарчи парите. 

Случката се разиграла през октомври предходната година, само че съдът се е произнесъл с решение по проблема преди два дни. Собственикът на откраднатия телефон отишъл до заведение за бързо хранене в Асеновград. Поръчал си и седнал на една маса. След малко
станал и отишъл да си вземе поръчката, като на масата оставил мобилния си телефон, кутия с цигари и запалка.  В този миг около масата, върху която се намирали движимостите, минал военнослужещият. Той ги забелязал и най-необезпокоявано ги взел. Прибрал се вкъщи си и ги сложил в долап.

Собственикът на телефона схванал, че движимостите му са откраднати. Оплакал се на чиновник на заведението. Двамата прегледали записите от камерите и открили, че около масата минало лице, облечено със светли панталони и яке с качулка, не видели обаче
самата кражба, защото на мястото имало спрян автомобил. Потърпевшият подал сигнал в полицията. 

Няколко месеца по-късно, през януари тази година, военнослужещият посетил магазин, в който се продавали и купували мобилни апарати, калъфи и протектори за тях. Спазарил се с шефа на обекта, който нямал визия, че телефонът е откраднат. Сделката била за 130 лева.  В последна сметка служителите на реда стигат до телефона и той бил предаден непринудено от ползващия го в този миг.  Стъанало ясно, че бил откраднат от военнослужещия и той бил изправен пред съда. 

Той е с чин ефрейтор и служи в пловдивско военно формирование от 2002 година. По време на службата си се показал като порядъчен, безкористен, изпълнителен и виновен военнослужещ. Бил награждаван 12 пъти, веднъж е бил наказван. Не е взел участие в задгранични задачи. До момента не е бил осъждан. Пред съда изразил страдание и самокритичност. Обяснява, че откраднал движимостите, защото прекосявал през сложен интервал. Разбрали с татко му, че неговата майка е болна от рак. 

В последна сметка му е наложена санкция в размер на 1000 лева Ще би трябвало да заплати и направените разходи по делото. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР