Военноморските сили на йеменските въоръжени сили (името на военноморското крило

...
Военноморските сили на йеменските въоръжени сили (името на военноморското крило
Коментари Харесай

Хусите поеха отговорност за нападение срещу американски кораб в Аденския залив

" Военноморските сили на йеменските въоръжени сили (името на военноморското крило на хусите - бел. Агенция Франс Прес.) организираха целенасочена интервенция против американския транспортен съд " Кем рейнджър " в Аденския залив, като използваха ракети, няколко от които поразиха задачата си ", се споделя в изказването им.

Според профилирания уеб страница Марийн трафик, корабът е танкер, плаващ под флага на Маршаловите острови, който през последните дни е бил край крайбрежията на Йемен.

" Отговорът на американските и английските офанзиви е неминуем и всяка нова експанзия ще бъде осъдена ", прибавиха йеменските бунтовници. Те декларират, че ще нападат единствено израелски кораби и кораби, плаващи към Израел, " до момента в който няма преустановяване на огъня и не бъде вдигната обсадата на Газа ".

Вчера Съединени американски щати нанесоха пети удар по обекти на хусите в Йемен в отговор на нападенията на подкрепяната от Иран формация против търговски кораби в Червено море, което е основен регион за интернационалната търговия, напомня Агенция Франс Прес.

Заместник-председателят на президентския съвет в Йемен Айдарус аз Зубайди прикани в Давос за интернационална помощ за осъществяване на сухопътни интервенции против бунтовниците хуси, в поддръжка на нанасяните от Съединени американски щати въздушни удари против тях.

От 2014 година насам приетото от интернационалната общественост йеменско държавно управление загуби надзор над обширни територии, в това число столицата Сана, които се оказаха под контрола на хусите. От 2015 година насам то разполага с поддръжката на ръководена от Саудитска Арабия коалиция в битката си с бунтовниците. Но съгласно Аз Зубайди интервенциите на тази коалиция, която прави и въздушни удари, са " незадоволителни " за победа над хусите.

Сухопътните сили " на законното държавно управление " на Йемен имат потребност от помощ, съобщи той пред Агенция Франс Прес на Световния стопански конгрес в Давос. Въздушните " удари без сухопътни интервенции са безполезни ", добави той, като акцентира нуждата от задгранична военна помощ, която да се концентрира върху обмена на разследваща информация, образованието и оборудването на държавните сили.

" Това е полемика, която желаеме да проведем със Съединени американски щати и Англия ", добави съветникът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР