Военноморските сили на САЩ съобщиха, че ще проведат рядко учение

...
Военноморските сили на САЩ съобщиха, че ще проведат рядко учение
Коментари Харесай

САЩ с рядко учение – дислоцират три самолетоносача в Тихия океан

Военноморските сили на Съединени американски щати оповестиха, че ще проведат рядко обучение с три самолетоносача в западната част на Тихия океан, осведоми АП.

Ученията ще се проведат от събота до вторник. За първи път от 2007 година Съединени американски щати провеждат бойни учения с три самолетоносача в западната част на Тихия океан. В маневрите ще вземат участие самолетоносачите " Роналд Рейгън ", основан в Япония, " Теодор Рузвелт ", основан в Сан Диего, и " Нимиц ", основан в щата Вашингтон.

Световната информационна организация отбелязва, че игрите ще съвпаднат с последните спирки на президента Доналд Тръмп от азиатския му тур.

Седми флот на Съединени американски щати, който заяви за ученията, не разкри точното местонахождение на маневрите, само че неотдавна публични американски представители оповестиха, че имат намерение да показват решимостта на Съединените щати със съдружниците им Япония и Южна Корея на фона на продължаващата рецесия с КНДР.

Наскоро американски стратегически бомбардировачи прелитаха на образователни задачи до крайбрежието на КНДР, а тази седмица Тръмп заяви по време на визитата си в Южна Корея, че Съединени американски щати имат подводници в района.

Американският водач посети Япония, Южна Корея и сега е в Китай. В края на обиколката си той ще посети Виетнам и Филипините.

В края на октомври военачалник Джоузеф Дънфорд, ръководител на Обединените щабове на въоръжените сили на Съединени американски щати, съобщи пред кореспонденти на Хавайските острови, че самолетоносачите не са ориентирани към КНДР и че разгръщането им в района е " рутинна проява на уговорката ни в района ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР