Военно-транспортен самолет Ан-124, с партия дронове Bayraktar TB2, е кацнал

...
Военно-транспортен самолет Ан-124, с партия дронове Bayraktar TB2, е кацнал
Коментари Харесай

Руска провокация или истина - отказали сме на украински самолет да транспортира Байрактари през въздушното ни пространство

Военно-транспортен аероплан Ан-124, с партия дронове Bayraktar TB2, е кацнал в полския град Жешув, пристигайки от турския град Текирдаг, където се създават безпилотните апарати, оповестяват няколко съветски медии, измежду които и профилираната онлайн медия

Според изданието самолетът е минал през въздушното пространство на Гърция след отвод на България и Румъния да му дадат позволение за прекосяване.

" На 25 против 26 март през нощта от турското летище Tekirdağ-Çorlu до полското летище Rzeszów-Jasionka е осъществен полет на украински транспортен аероплан Ан-124.
Труското летище е известно с това, че от него се транспортират " Байрактарите ".

" Любопитно е, че България и Румъния са отказали да дават позволение за прехвръкване през въздушното си пространство ", споделя източник от " Телеграм-канал " " Оперативна линия ".

Според avia.pro, " очевидно България и Румъния повече не желаят да оказват каквато и да било помощ на Украйна, след внезапната рецензия от страна на формален Киев, което доста усложнява процеса на доставка на оръжия за украинската войска ".

За Faktor.bg боен специалист разяснява, че замесването на България е необичайно, защото за този полет не се постанова безусловно прекосяване през въздушното ни пространство и квалифицира новината като евентуален опит на съветската агитация да ни намеси в скандал.

Затова МО и Министерство на външните работи са длъжни да отговорят публично - за поредна хибридна провокация от страна на Русия ли става дума? Имало ли е искане за прекосяване на подобен аероплан през въздушното ни пространство, фактически ли е било отказано, в случай че да - от какви основание.
В противоположен случай България още веднъж ще бъде злепоставена от кремлълскта агитация.

Междувременно от българското Министерство на външните работи дадоха отговор на въпроса ни с изречението: " Въпросът не е от компетенциите на Министерството ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР