Не мога да разбера защо Германия ще представи резолюцията за

...
Не мога да разбера защо Германия ще представи резолюцията за
Коментари Харесай

Според Бърнабич резолюцията за Сребреница изкривява историята

„ Не мога да схвана за какво Германия ще показа резолюцията за Сребреница на Общото заседание на Организация на обединените нации. Тази резолюция заличава 20 век и основава някаква нова история. “

Това твърди ръководителят на сръбския парламент Ана Бърнабич, представена от телевизия N1. Тя добави, че светът като че ли се е обърнал " с главата надолу ".

" Не мога да схвана за какво Германия прави това, по какъв начин е допустимо? Някой задал ли си е въпроса за този пестник в лицето на целия свят и историята? " - сподели Бърнабич.

Тя предизвести, че на Балканите се открива още една гореща точка.

Председателят на сръбския парламент твърди също, че резолюцията " заличава 20 век и основава някаква нова история, нов международен ред, учреден на брутални неистини и брутална липса на почитание към всевъзможни жертви и правила ".

Според нея резолюцията нарушава Дейтънското съглашение и конституцията на Босна и Херцеговина.

Припомняме, през юли 1995 година в босненския анклав Сребреница сръбските сили, командвани от военачалник Ратко Младич и Радован Караджич, избиха единствено за няколко дни над 9000 души. До през днешния ден са открити телата на над 8000 от тях. Те са заровени в местността Поточари край Сребреница. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР