Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г.

...
Военно-окръжна прокуратура-Сливен наблюдава досъдебно производство за възникнало на 16.05.2024 г.
Коментари Харесай

Прокуратурата: Проведени са разпити и са назначени експертизи за катастрофата край Аксаково

Военно-окръжна прокуратура-Сливен следи досъдебно произвеждане за зародило на 16.05.2024 година пътнотранспортно произшествие с присъединяване на автомобил на Националната работа за защита (НСО) на първокачествен път от гр. Добрич за гр. Варна, директно преди гр. Аксаково. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Незабавно, откакто Военно-окръжна прокуратура-Сливен е известена за случая, на местопроизшестието е осъществен оглед от боен следовател в наличието на боен прокурор и с присъединяване на автоексперти. Огледът е завършил в 22,55 часа.
Иззети са двата автомобила, взели участие в произшествието - джип „ Фолксваген “, модел „ Туарег “, и лек автомобил „ Ауди “, модел А4, както и материални доказателства от голяма важност за изясняване на фактическата конюнктура.

При пътнотранспортното произшествие на място е умрял лидерът на лекия автомобил „ Ауди “ - Х.Д., на 63 година, а жена, пътувала на задната седалка на същия автомобил, е откарана в МБАЛ „ Св. Анна “ в гр. Варна в тежко положение.

Със съдействието на органите на Министерство на вътрешните работи боен прокурор е призовал пътувалите в автомобила на НСО четири лица - двама цивилни и двама чиновници на службата за защита. Те са разпитани в късните часове на 16.05.2024 година, след което са освободени.

С разпореждане на наблюдаващия досъдебното произвеждане прокурор е назначена съдебно-медицинска експертиза за определяне на непосредствената причина за гибелта на лидера на лекия автомобил „ Ауди “, както и експертиза за определяне на уврежданията на потърпевшата в злополуката жена.

Изискана е документите от осъществените медицински прегледи на лидера на джипа на НСО - старши сержант А.М.

Изпратени са писма до районно управление (на МВР) на МВР-Аксаково и община Аксаково с искане да се издирят, изземат и дават записи от намиращите се в региона на ПТП охранителни камери.

Изпратено е писмо до Специализирано звено „ Областно пътно управление-Варна “ при Агенция „ Пътна инфраструктура “ към Министерство на регионалното развитие с оглед определяне на придвижването на двата автомобила, взели участие в пътнотранспортно произшествие, за времето от 00,00 часа на 16.05.2024 година досега на настъпване на конфликта. Изискани са и други информации, свързани с изискванията на пътя, и с подадените сигнали на тел.112.

Предстоят още разпити предвид на цялостното и всестранно изясняване на събитията, в това число назначение на сложна автотехническа експертиза за определяне на скоростта на колите и механизма на причиняване на злополуката.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР