Военно жилище ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало

...
Военно жилище ще получи семейството от пловдивското село Брестник, останало
Коментари Харесай

Доброто го има: Младото семейство, останало без дом заради пожар, получава жилище

Военно жилище ще получи фамилията от пловдивското село Брестник, останало без дом, откакто къщата им изгоря в неделя сутринта. То е обезпечено от Министерството на защитата. Апартаментът се намира в един от блоковете на територията на авиобаза Граф Игнатиево, където в действителност Петър работи като боен водач. Семейството прекрачи за първи път тази заран прага на новия си дом, показва
 
„ Чудесен е апартаментът. Имаме покрив над главата си и ще бъдем по-спокойни с една концепция за живота на дребните деца ”, показа Константина Димитрова.
 
Ударно сега строителна бригада ремонтира ведомственото жилище, с цел да може до петък фамилията да се нанесе в него. Апартаментът е тристаен.
 
„ Обзавеждането ще има безусловно всичко, което е належащо за едно домакинство - печка, пералня, ледник, съдомиялна към момента не сме обезпечили, само че микровълнова ще имаме ”, изясни бригаден военачалник Димитър Петров, пълководец на авиобаза „ Граф Игнатиево ”.
 
В този дом фамилията ще посрещне третото си дете. Дори към този момент обмисля по какъв начин да подреди стаите с мебели, които чака от донори. -->
 
А ориста на фамилията докосна сърцата на доста българи. В кметството на село Брестник идват разнообразни дарения от цялата страна. Военнослужещите от разнообразни поделения в цялата страна събират средства, с цел да оказват помощ на младото семейство в този сложен миг.
 
„ Главно изпращат облекла, одеалца, посуда през вчерашния ден получихме, микровълнова печка, чашки кани ”, изясни Йорданка Цанкова, секретар на кметството на село Брестник.
 
„ Виждам да има всекидневна с място за отдих и място за игра с малчуганите и вероятно в случай че успеем едно телевизорче да сложим тук ”, съобщи Петър Димитров.
 
А брачната половинка му добави: „ Благодарим ще е прекомерно малко, с цел да изкажем благодарността си, за това че ни оказват помощ. Наистина го има положителното и българинът е извънредно сърдечен ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР