Военният завод Терем-Търговище ще се включи в производството на нова

...
Военният завод Терем-Търговище ще се включи в производството на нова
Коментари Харесай

Терем ще участва в производството на нова машина за пехотата

Военният цех " Терем-Търговище " ще се включи в производството на нова бойна машина за пехотата, разгласи министър председателят Бойко Борисов при посещаване в завода. Заводът може да сглобява машината и по този начин огромна част средствата по плана на стойност 1,2 милиарда лева ще останат в българската стопанска система, изясни Борисов. След две съвещания на Министерския съвет военният министър Красимир Каракачанов ще вкара за гласоподаване двата подготвени плана за рационализация на армията - за нов изтребител и бронирана машина.

Военният цех " Терем " в Търговище може да сглоби машината и да я оборудва с нови оптични и оръжейни системи, разгласи министър председателят. Може да модернизира и танковете Т-55 и 72. След две съвещания на Министерски съвет ще се гласоподава планът за нов аероплан и бойна машина.
Бойко Борисов, министър-председател: Това, което е и моята фантазия като сухопътен офицер, надлежно машините за сухопътните войски, тъй като това е царицата на багра, всеки боен ще ви го каже. Не забравяйте, че сме купували най-хубавите транспортни самолети, хеликоптери, единствено транспортни. Все едно ще се изнасяме, все едно сме купували авиация да бягаме с нея, а в този момент ние приказваме за бойни машини, които да пазят популацията, суверенитета и целостта на България. Бойни машини.
Сглобяването на машината в България ще отвори работни места, а постигнатият резултат ще е еднакъв, в случай че бихме заделили 4-5 милиарда, пресметна Борисов, припомняйки, че голямо количество военна техника през годините е нарязано и продадено за скрап, вместо да бъде осъвременено и продадено.

Красимир Каракачанов, министър на защитата: Нашата упоритост е този план за бронирана машина да бъде осъществен в български фабрики. След което втората Батальонна бойна група, както е условието по НАТО-овските стандарти, може да бъде формирана въз основата на МТЛБ-1, което, обаче, би трябвало да бъде отремонтирано, осъвременено.Томислав Дончев, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика: Ние желаеме да бъде зает целият промишлен капацитет и теоретичен на страната.
Проектът за Сухопътните войски планува закупуването на 200 бойни машини, които да са въоръжени с 30-мм оръдие с 500 снаряда, противотанкови ракети и 4-о равнище на балистична отбрана.

Крайната цел е с бронираните машини да бъдат образувани три батальонни бойни групи в състава на една цяла механизирана бригада.

Машините ще бъдат изплащани поетапно в период до 2029 година

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР