Военният министър Тодор Тагарев се включи в заседанията на държавните

...
Военният министър Тодор Тагарев се включи в заседанията на държавните
Коментари Харесай

Военните министри на страните-членки на НАТО разгледаха ключови аспекти в областта на възпирането и отбраната

Военният министър Тодор Тагарев се включи в съвещанията на държавните и държавните ръководители, които са били извършени в границите на С рещата на върха на НАТО във Вилнюс. Той взе участие и в работно съвещание на равнище министри на защитата с фокус върху основни аспекти от дневния ред на Алианса в региона на възпирането и защитата . Ресорните министри дискутираха новите районни проекти , адаптирането на командната конструкция, развиването на отбранителни качества и увеличението на производството в отбранителната промишленост.

В изявлението си министър Тагарев посочи постигнатия прогрес в използването на решенията от Срещата на върха в Мадрид за усилване на възпиращия и защитителен капацитет във всички оперативни домейни и против цялостния набор от закани и провокации. Той акцентира смисъла на новите проекти като съществена движеща мощ за по-нататъшното развиване и възстановяване на готовността на Алианса за въздържане и защита, когато е нужно.

Министър Тагарев удостовери ангажираността на България да обезпечи своя принос със сили и качества за осъществяването им. Той уточни нуждата от продължение на вложенията в новаторски решения за обезпечаване на сериозните военни качества, които да отразяват 360-градусовия метод във връзка с заканите и провокациите и да разрешат оправянето с тях във всички оперативни домейни.

Министър Тагарев означи още потребността от повече вложения в отбранителната и софтуерна индустриална база и значимостта на даването на дълготраен сигнал към отбранителната промишленост за повишение на производството.

„ България е подхванала ограничения за адаптиране на отбранителната индустриална база, с цел да отговори на новите условия и с цел да поддържа напъните на Украйна да надделее във войната “, съобщи още той.

По време на Срещата на върха съдружниците организираха полемика и реализираха единодушие по новите районни проекти за отбрана на територията на НАТО с избрани сили с висока степен на подготвеност. Бяха взети решения за акомодация и усилване на качествата за командване и ръководство, които да подсигуряват осъществяването на новите районни проекти и използването им на процедура, където и когато е належащо. Беше признат План за деяние в отбранителното произвеждане , чиято цел е възстановяване на оперативната съгласуемост на боеприпасите и оборудването и поддръжка и развие на трансатлантическата отбранителна и индустриална база.

Предвид процесите на адаптиране към изменящата се среда на сигурност в Черноморския район и споделеното общо схващане за потребността от по-голямо съдействие, за увеличение на отбранителния и възпиращ капацитет на Алианса, военните министри на България и Румъния подписаха Писмо за желание за основаване на Регионално компонентно командване на Специалните сили .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР