Военните са концентрирани по-скоро в охрана,затова са смесени екипите. Фенерите

...
Военните са концентрирани по-скоро в охрана,затова са смесени екипите. Фенерите
Коментари Харесай

Иван Демерджиев от Елхово: Това, че изрод стреля през границата, не е причина да правим всеки ден кадрови промени

" Военните са съсредоточени по-скоро в защита,затова са смесени екипите. Фенерите са ги създали цели. През нощта видеонаблюдението хваща силуети, не хора, които да са разпознати " - сподели вътрешният министър Иван Демерджиев преди минути от мястото на нещастието.
 
Застреляният граничен служител на реда край Елхово е насочил фенер към пробив в оградата, с цел да го огледа и тогава е пристигнал съдбовният изстрел от турска страна. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, който е на мястото. Военният от патрула не се е отдръпнал, както бе обявено по-рано, а се е прикрил зад джипа, с който е пристигнал патрулът и е отвърнал на огъня. Казал е, че е имало 10-15 изстрела.
 
" След 20 часа нощес в региона на 242 пирамида до селото граничен наряд в състав серж. Петър Бъчваров и чиновник на Министерство на вътрешните работи се натъкват на срез на оградата. Слизайки от моторното транспортно средство, нашият чиновник насочва фенера към въпросния срез в оградата, последва незабавно изстрел от Турция като още с първия изстрел сътрудника е погубен.
 
Стрелят и по сержанта, който за благополучие съумява да се крие зад МПС-то, а изстрелите не престават – 10-15 изстрела са създадени. За благополучие, той остава незасегнат, а групата стрелци се отдръпва в дълбочина към вътрешноста на Турция.Осъществен е контакт с турските управляващи. Предприети са дейности по определяне на причинителите ", разгласи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.
 
Българските управляващи са осъществили незабавно контакт с турските си сътрудници, които уверили, че ще предпиремат всички ограничения групата да бъде хваната и виновните за убийството да бъдат изправени пред закона.
 
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев дефинира случилото се като невиждано:  " В случая става въпрос за престъпно действие и изключителна експанзия. Дотук сме се опитвали нашите чиновници да извършват дейностите си без ненужни вреди към хората, които се пробват да преминат границата.
 
Уверявам ви, че в случай че има произшествия на границата оттук насетне, те няма да са ориентирани към нашите чиновници. Ще бъдем безусловно безкомпромисни към всеки, които се пробва да премине незаконно границата ", съобщи Демерджиев.
 
Стреляли са мигранти или трафикантите им, сподели още министърът. Веднага е направена връзка с турската страна. Оттам са оказали цялостно подпомагане, докарали жандармерия, блокирали подстъпите към прилежащите градове като Одрин. " Имаме уверенията на турската страна, че стрелците ще бъдат хванати и предадени на правораздаването ", сподели още Демерджиев.
  
" В Болярово ще бъде направено териториално отделение, напълно локални ще поемат защитата по границата. Загиналият служител на реда е от 8 години в системата, има опит, само че такова нещо не се е случвало. 
 
Днес е празникът на полицията - няма да честваме. Няма мотив за кадрови промени. Това, че урод стреля през границата, не е причина да вършим всеки ден кадрови промени.  Ако имаше неточност в метода,тактиката... Тук приказваме за изкл гнусна демонстрация " - счита вътрешния министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР