Военните неуспехи в Украйна могат да принудят президента Путин да

...
Военните неуспехи в Украйна могат да принудят президента Путин да
Коментари Харесай

ЦРУ: възможно е Путин да използва тактическо ядрено оръжие в Украйна


Военните неуспехи в Украйна могат да принудят президента Путин да прибегне до потреблението на тактическо нуклеарно оръжие. Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ предизвести за заплахата, която Съединени американски щати одобряват доста съществено.

Централно разузнавателно управление на САЩ счита, че във войната в Украйна Русия може да реши да употребява маломерно нуклеарно оръжие с дребна мощ. Възможно е „ от обезсърчение " или поради военните неуспехи в Украйна съветският президент или такова с ниска мощ, съобщи в четвъртък шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс. Той добави, че Съединени американски щати са загрижени по отношение на тази опасност и я одобряват съществено. Същевременно Бърнс акцентира, че към този момент „ няма доста на практика доказателства " за това, че Москва може да приготвя потреблението на такова оръжие.
Редакцията предлага
Русия разполага с боеприпас от тактически нуклеарни оръжия, които имат по-малка мощ от в края на Втората международна война.

С каква тактическа нуклеарна мощност разполага Русия

Руската военна теория включва правилото " ескалиране за деескалиране ", предусещащ използването на нуклеарно оръжие с ниска мощ за първи удар за възобновяване на преимуществото, в случай че при положение на стандартен спор със Запада Русия изостане. Идеята е този явен знак да разколебае съперника и той да отстъпи, с цел да не рискува взаимно заличаване при възможна ескалация на спора и превръщането му в нуклеарна война, водена с доста по-мощни, стратегически нуклеарни оръжия.

Категорията тактическо или маломерно нуклеарно оръжие включва муниции, предопределени за приложимост на полесражение. Според специалисти Русия разполага с към 2 000 такива боеприпаса, които могат да се насочват от въздух, море и суша.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР