Военните, които завзеха властта в Нигер, възнамеряват да обвинят президента

...
Военните, които завзеха властта в Нигер, възнамеряват да обвинят президента
Коментари Харесай

След преврата в Нигер: Съдят сваления президент за държавна измяна

Военните, които завзеха властта в Нигер, имат намерение да обвинят президента Мохамед Базум в държавна измяна. Той беше свален с боен прелом в края на юли.

Полковник Амаду Абдраман съобщи по националната телевизия, че са събрани доказателства, които ще бъдат употребявани за " гонене на сваления президент и неговите локални и задгранични съучастници пред способените национални и интернационалните органи за държавна измяна и подкопаване на вътрешната и външната сигурност на Нигер ", съобщи Агенция Франс Прес.

След преврата Базум е арестуван в жилището си дружно със брачната половинка и сина си. Военните настояват, че не са завзели резиденцията и че президентът може да поддържа връзка свободно с външния свят. Според тях господин Базум е посещаван постоянно от своя доктор. Според Абдраман не са открити здравословни проблеми.

Полковникът подлага на критика и глобите на Икономическата общественост на западноафриканските страни (ECOWAS). Според него хората са страдали доста от това, защото са били лишени от медикаменти, храна и електричество.

Военният прелом в Нигер беше осъществен през нощта на 27 юли. ECOWAS приготвя военна намеса. Бунтовниците заплашиха, че в случай че нахлуят, ще убият Мохамед Базум.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР