Военни взривиха мината върху дрона, който е отрит край Тюленово,

...
Военни взривиха мината върху дрона, който е отрит край Тюленово,
Коментари Харесай

Взривиха мината върху дрона край Тюленово

Военни взривиха мината върху дрона, който е отрит край Тюленово, съобщи БГНЕС.


Дронът беше открит нощес от Радослав Русев. В 21.40 часа е получен сигнал на незабавния телефон 112. Районът е бил отцепен от полицията в 22.10 часа.

Модулно формирование за неутрализиране на муниции от Военноморска база Варна е задействано рано тази заран, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Специализираният екип в състав от петима военнослужещи е излязъл в 6.10 ч. На място той е направил разузнаване на предмета и е почнал неговото неутрализиране. По предварителна информация става дума за 82 мм мина, която е била прикрепена към дрона.

Военнослужещите работят след постъпило искане от регионалния шеф на Област Добрич и по предписание на началника на защитата.

Случаят с дрона беше коментиран и от министъра на защитата Тодор Тагарев. Според него сигурно може да се допусна, че той е обвързван с войната на Русия против Украйна.

Тагарев съобщи, че има предварителна, само че не дефинитивна информация за дрона, който беше открит късно нощес край крайбрежията на Тюленово. Той уточни, че „ подобен вид събития са ежеседмични “.

„ Българската войска поддържа потенциали и екипи, които да могат да реагират при разкриване на невзривени муниции. Случаят с дрона край Тюленово е тъкмо подобен “, съобщи министърът на защитата.

Той уточни, че за обезвреждането е добре да се работи в светлата част на деня. „ Оценката на риска е такава, че няма потребност да се работи през нощта, тъй като това единствено ще докара до опасности за екипа “, сподели Тагарев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР