Военната академия Георги С. Раковски“ ще е домакин на 12

...
Военната академия Георги С. Раковски“ ще е домакин на 12
Коментари Харесай

Дейността на Георги С. Раковски ще бъде представена на научна конференция



Военната академия „ Георги С. Раковски “ ще е хазаин на 12 април на научна конференция, отдадена на 200 години от рождението на българския бунтовник Георги С. Раковски. Конференцията е обществена и може да бъде проследена през уеб страницата на Военната академия в София.
" Традиционно Военната академия провежда годишна научна конференция в навечерието на празника на Академията и тази година тематиката е " 200 години величие на Георги С. Раковски ", сподели за БНР полковник доцент доктор Димитър Ташков, заместник-началник по образователната и научна част във Военната академия.

В предаването " Рано в неделя " той посочи, че в конференцията ще вземат участие учени и докторанти.

" Имаме доста добра палитра и ще бъдат обхванати много аспекти от живота и делото на Георги С. Раковски . Конференцията е проведена в три тематични кръга. Първият е обвързван с Георги С. Раковски като патриарх на Българското национално освободително придвижване. Вторият е - ученият и създателят Георги С. Раковски и третият тематичен кръг е личността на Георги С. Раковски в интернационален проект ".

В конференцията ще бъде показана активността на революционера в чужбина.

" Има участник - проф. Николай Червенков , който е почетен ръководител на Научното сдружение на българистите в Молдова, той ще ни опише за връзките на Георги С. Раковски с бесарабските българи. Доц. Спасов преглежда Георги С. Раковски в британската дипломатическа преписка. Доц. Радослав Бонев от Военната академия ще изнесе отчет на тематика " Георги Раковски и Кримската война 1853-1856 година ". Различни аспекти от активността му ще бъде осветлена ", добави полковник доцент доктор Димитър Ташков.

Всички материали от конференцията ще бъдат издадени в особено издание на Военната академия и ще бъдат оповестени в електронна книга, която можете да намерите в края на май на уеб страницата на Академията.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР