Военен самолет C-27J Spartan, извършващ рутинен полет по маршрута Къмпия

...
Военен самолет C-27J Spartan, извършващ рутинен полет по маршрута Къмпия
Коментари Харесай

Румънски военен самолет кацна аварийно на летище Отопени заради проблем с двигателя

Военен аероплан C-27J Spartan, извършващ обикновен полет по маршрута Къмпия Турзи-Отопени, заяви за механически проблеми с левия мотор. Сигналът е бил подаден към 7:30 часа тази заран, осведомиха от Министерството на защитата на Румъния, написа Българска телеграфна агенция. 

От ведомството прецизират, че екипажът е приложил общоприетите процедури, планувани за тази обстановка в разпоредбите за употреба на самолета като е спрял левия мотор.

Самолетът е кацнал безвредно на летище “Хенри Коанда ” (Отопени) към 8:00, без да е оповестена изключителна обстановка и без да е нужна намесата на профилирани наземни екипажи.

На борда на самолета е имало седем бойци - трима членове на екипажа и четирима пасажери, които са се приземили без проблеми.

В сходство с настоящите процедури, началникът на Щаба на Военновъздушните сили назначи комисия за следствие по случая, с цел да се открият аргументите за пораждане на случая. 

Край град Къмпия-Турзи е ситуирана 71-ва авиобаза на румънските Военновъздушни сили. 

“C-27J Spartan е планиран и създаден от Alenia Aeronautica (Италия), предопределен за осъществяване на тактически задачи, мироопазващи и филантропични интервенции. Използва се за превозване на сили, съоръжение, транспортни средства, лека артилерия, леки хеликоптери. Може да работи дълготрайно време при тежки терени и климатични условия. Благодарение на мощното си задвижване и аеродинамичен дизайн, има отлични летателни качества и доста добра маневреност ”, се споделя в презентацията на летателната машина на уеб страницата на румънските военновъздушни сили. 

Договорът за закупуване на аероплан C-27J Spartan беше подписан сред Министерството на защитата на Румъния и Alenia Aeronautica през декември 2007 година, а първите самолети бяха доставени през 2010 година, напомня Диджи24.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР