Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на

...
Военен прокурор е пристигнал веднага след полицията на мястото на
Коментари Харесай

Близък до Гешев военен магистрат пристигнал веднага на катастрофата на Черни връх

Военен прокурор е дошъл незабавно след полицията на мястото на тежката злополука на столичвия бул. " Черни връх ", провокирана от Георги Семерджиев и взела живота на две млади дами.

" Той се е легитимирал и е почнал да оглежда останките от колата до момента в който приказва по телефона ", описа криминалистът Иван Савов в неделя пред Нова телевизия и акцентира, че има някои разминавания в информацията по случая.

" Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени чиновници от едно профилирано поделение в София, които са запазили местопроизшествието и са направили първите рутинни дейности по обезопасяването на региона. Интересно е кой е пристигнал след тях – един човек с бял костюм. Това е един боен прокурор, чието име ще спестя за момента – дано управляващите се произнесат. Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и стартира да приказва по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за жалост телата на починалите девойки ", сподели Савов.

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като инцидентен жител. " Моята догадка е, че някой го е изпратил там, с цел да види какво се случва. И тук към този момент нещата излизат отвън Министерство на вътрешните работи и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е обвързван с по-високите етажи на властта. Този боен прокуроро е доближен до основния прокурор. Всички го знаят. Говоря за Адалберт Кръстев , да ", акцентира криминалистът.

По думите му униформените чиновници нямат право да му създадат каквото и да било. " Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в границите на произшествието. Едва по-късно идва автомобил от Четвърто районно, ръководен от Мирослав, приятелят на Симона. И по-късно идва и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с персоналния си автомобил и стои там към 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си приказва с тях и по-късно си потегля ", съобщи той.

По-рано стана известно, Семерджиев е очевидец на прокуратурата по значимо дело на Специализираната прокуратура против наркогрупа с над 40 подсъдими.

За малко след злополуката се разбра, че той е имал настойници и в прокуратурата, и в Министерство на вътрешните работи, само че все още се изясниха най-вече хората му в полицията, освен това на относително ниско равнище, до момента в който за " чадъра " от страна на прокуратурата се мълчи.

Междувременно зам. шеф на Националната следствена работа Ясен Тодоров удостовери пред Нова нюз, че полицайката Симона Радева от Първо РПУ не е била в колата на Георги Семерджиев сега на злополуката, каквито първичния догатки имаше.

" Категорично полицейският чиновник Симона Радева не е била в автомобила все още на ПТП-то ", сподели следователят и добави: " Тя интензивно е взела участие и му е пособия да се укрие и евентуално да прикрие следи от закононарушението ".

Разследващите обаче откриха, че приятелят на Симона, също служител на реда, само че в Четвърто РПУ, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев.

" Лицето, което е посочено като отвлякло Георги Семерджиев, е разпитано в продължение на часове в Националната следствена работа. Много забавни неща има в неговия разпит. Не се удостоверява тезата за похищение ", съобщи Ясен Тодоров, само че без да даде детайлности. След което посочи: " Неща, които най-вероятно ще са относими към друго досъдебно произвеждане, за друга активност, осъществявана от кръг лица, повече клоняща към документни, финансови, данъчни закононарушения ".

По думите на Тодоров към този момент всички протолки от следствието са утвърдени. " Всички доказателства са годни. Ние сме доста напред в следствието, работата ни по т. н. горещи следи беше доста интензивна и миля, че всичко допустимо е събрано. Сега следва експертен разбор, на база на който да се създадат доста връзки ", уточни Тодоров.

Той изясни влизането " малко по-късно в помещението, в което е открит евентуалния причинител " с Наказателния кодекс, по който се изисква да се изпълнят редица процедури. Те пък са нужни, с цел да може съдът да признае доказателствата за годни и посредством тях да се потвърди виновността на обвинения.

Веднага след взимането на кръвната проба е бил извлечен ДНК профил. Преди 72-рия час на база на това съвпадане и с експертизата за маратонките съдът е направил обосновано съмнение кой е причинителя и го е задържал.

Метамфетамините в кръвта на Семерджиев са открити сутринта. " В композиция с другите действия на лицето, не може да бъде приложена наредбата за по този начин наречения незначителен случай ", посочи следователят.

P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР