Военен парад, танци, гигантски дракон, циркови изпълнения: Великобритания се готви

...
Военен парад, танци, гигантски дракон, циркови изпълнения: Великобритания се готви
Коментари Харесай

Великобритания готви юбилейни тържества за кралица Елизабет Втора

Военен церемониал, танци, великански змей, циркови осъществявания: Англия се готви да означи следващата година 70-годишнината на кралица Елизабет Втора на трона - най-дългото властване на английски монарх, съобщи Франс прес.

Деветдесет и пет годишната Елизабет Втора се възкачва на престола на 6 февруари 1952 година след гибелта на татко си крал Джордж Шести. Коронацията й - първата, излъчена по малкия екран, е повече от година по-късно, на 2 юни 1953 година

Общо над 5000 военни, актьори, основни чиновници и доброволци от цяла Англия и Британската общественост ще вземат присъединяване в юбилейните тържества в неделя, 5 юни, в централната част на Лондон, след дълъг празничен уикенд.

Това ще бъде кулминационната точка на едногодишни празнувания със събития, проведени в цялата страна.

"След пандемията уикендът по случай платинената годишнина ще даде опция страната да се оживи и обнови, изразявайки оптимизъм и убеденост ", съобщи Никълъс Колридж, един от уредниците, представяйки програмата. "Това ще бъде нещо като гала по отварянето на Обединеното кралство след интервал на неустановеност и инциденти ", добави той.

Празненствата - едни от най-важните за последните десетилетия, ще опишат историята на рекордното властване на Елизабет Втора и на обществото, претърпяло дълбоки промени през този интервал.

Организаторите няма да пропуснат пристрастеността на Нейно Величество към конете и коргитата - обичаната й порода кучета, както любовта й към природата и привързаността й към фамилните полезности.

Очаква се тържествата да привлекат "няколкостотин милиона души по цялата планета - на място, по малкия екран или посредством други платформи ", акцентират уредниците. С бюджет сред 10 милиона и 15 милиона лири те ще бъдат финансирани единствено с частни средства (партньорски компании, самостоятелни донори и др.)

Голям боен церемониал ще бъде проведен в четвъртък за първи път от началото на пандемията. Ще има и гала в катедралата "Сейнт Пол ".

В неделя, с изключение на на боен церемониал, феновете ще могат да се полюбуват на змей, по-голям от двуетажен рейс, цирков актьор, играещ на трапец, провесен от голям балон с изображение на кралицата, акробати и приказна история, написана особено за случая от Майкъл Морпурго.

"Монументални марионетки " ще пресъздадат най-щастливите моменти от брака на кралица Елизабет Втора с принц Филип, който умря на 99-годишна възраст през април.
Организаторите на този стадий не разкриват по какъв начин ще завършат празненствата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР