Военен кораб на индийските военноморски сили се насочи към ,

...
Военен кораб на индийските военноморски сили се насочи към ,
Коментари Харесай

ВМС на Индия се притекоха на помощ на отвлечения кораб в Арабско море

Военен транспортен съд на индийските военноморски сили се насочи към, в Арабско море, а самолети следиха от близко обстановката . Това оповестява " Ройтерс ", базирайки се на индийския флот.

Най-малко 15 индийски членове на екипажа са били на борда на MV Lila Norfolk, който беше похитен покрай крайбрежията на Сомалия.

Корабът изпрати известие на Агенцията за морски търговски интервенции на Обединеното кралство (UKMTO), в което се показва, че сред 5 и 6 незнайни въоръжени лица са се качили на борда вечерта на 4 януари.

Корабът е бил на 460 морски благи източно от сомалийския бряг, когато е изпратил известието.
 Сомалийски пирати превзеха товарен транспортен съд
Сомалийски пирати превзеха товарен транспортен съд

Той е пътувал към Бахрейн

Индийският боен транспортен съд INS Chennai е бил пренасочен, с цел да помогне на кораба, а боен аероплан е прелетял над отвлечения кораб през днешния ден и е открил контакт с него.

Индийският флот ускори наблюдението над Арабско море след скорошната

Отвличанията на търговски кораби от пирати в региона на Аденския залив и Арабско море бяха обновени през декември след шестгодишно мъртвило. Експертите считат, че това е по този начин, тъй като военноморските сили, водени от Съединени американски щати, са насочили вниманието си към Червено море, за
 Появата на сомалийските пирати може да не е съвпадане
Появата на сомалийските пирати може да не е съвпадане

Лоялността на едни наемници се трансформира елементарно, загатват европейски чиновници

" Внезапното възобновяване на отвличанията на кораби и офанзивите може да се отдаде само на желанието на пиратите да се възползват от обстоятелството, че фокусът на военноморските сили значително се е изместил от Аденския залив към Червено море ", разясни Абхиджит Сингх, началник на Инициативата за морска политика в мозъчния концерн Observer Research Foundation в Ню Делхи.

" Индия играе ролята на снабдител на мрежова сигурност в целия район на Индийския океан. Ще подсигуряваме, че морската търговия в този район ще се издигне от морето до небесните небеса ", съобщи министърът на защитата Раджнат Сингх предишния месец по отношение на засиленото наблюдаване в района.

Индия не е част от ръководената от Съединени американски щати
 Корабът
Корабът " Руен " - първи отвлечен от сомалийските пирати от 2017 година насам

Вероятно зад офанзивата не стоят йеменските бунтовници хуси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР