Водната диета е един от най-старите методи за отслабване. Можете

...
Водната диета е един от най-старите методи за отслабване. Можете
Коментари Харесай

Водната диета, която прави чудеса: Ето как да я спазвате, за да се стопите

Водната диета е един от най-старите способи за намаляване. Можете без старания да свалите три кг или даже повече за две седмици, без да се изтощавате с тренировки във фитнеса.

Запознайте се с главните правила на водно-солевата диета:

Осемдесет % от човешкото тяло се състои от вода. Без вода във всяка клетка на тялото ни всяка секунда протичат химични процеси, а неналичието на вода, наред с други неща, утежнява обмяната на веществата и натрупването на мазнини.

Интересен факт: мозъкът ни има център за задоволеност и център за жадност. Те се намират близо един до различен, заради което постоянно се получава комплициране: постоянно си мислим, че сме гладни, а в действителност се оказва, че сме жадни.

Вашингтонският университет е направил забавно изследване: На хора, които са били гладни, е дадена чаша вода и са помолени да не се нахвърлят на храна в продължение на 15 минути и да наблюдават чувствата си, с цел да се откри дали апетитът им ще намалее. И в действителност, множеството участници открили, че гладът им изчезва.

Водната диета включва уравновесена консумация на течности в продължение на няколко дни (до един месец) и води до впечатляващи резултати: събаряне на няколко кг без особени старания и с изгоди за здравето.

Правила за водна диета

Колко вода да се пие

Газираната минерална вода или дестилираната вода няма да ви свършат работа: нужна ви е чиста питейна вода незамърсен (без соли, хлор и желязо).

Водата би трябвало да е топла или със стайна температура: студената предизвика апетита, а организмът има потребност от време, с цел да я затопли.

 диета

Колко вода би трябвало да пиете

Принципът " колкото повече, толкоз по-добре " не работи тук: пиенето на прекалено много вода води до претоварване на бъбреците и повишение на кръвното налягане, което може да докара до съществени здравословни проблеми. Освен това прекомерно многото вода отмива значими минерали.

Всеки човек има своя самостоятелна дневна норма на ползване на вода и тя може да бъде изчислена.

За един кг тегло - 40 мл вода. Например, в случай че тежестта ви е 60 кг, би трябвало да пиете по 2400 мл вода дневно.

Кога да пиете вода

Започнете деня си с чаша топла вода: в идеалния случай 30 минути преди закуска. Водата оказва помощ за пускане на метаболизма, разсънва ви бързо и ви дава оня прилив на сила, от който всички се нуждаем при започване на деня.

Пийте преди всяко хранене (експертите поучават да не я приемате дружно с храната) и няколко часа по-късно. Последната чаша би трябвало да се изпие преди лягане.

Пийте не повече от 250 мл вода едновременно и ограничете приема на сол, с цел да избегнете отичане.

Водна монодиета: нищо друго с изключение на вода

Съществува строга версия на водната диета: не би трябвало да консумирате нищо друго с изключение на вода през избран интервал от време. Лекарите споделят, че продължителността на подобен опит не би трябвало да надвишава 72 ч. В противоположен случай това може да ви навреди.

 диета

Водна диета за един ден или за 3 дни

Краткотрайната диета може просто да ви помогне да се подготвите за значимо събитие, като празненство или нещо в действителност блестящо. Гладуването може да ви помогне да намалите талията си - водната диета за един ден може да е най-лесна.
24 часа без храна е минимум стресиращият вид за тялото ви, само че резултатите ще са минимални. Ако ще гладувате един или три дни, би трябвало да имате поради, че ще почувствате уязвимост, гадене, концентрацията ви ще бъде понижена и ще заспите, по тази причина планирайте водния си " спринт " за уикенда, когато няма да ви се постанова да ходите до офиса или да шофирате.

Не е наложително да пиете единствено чиста вода: можете да добавите към нея лимон или да я редувате с чай.

Оттегляйте се от диетата последователно: нахвърлянето върху храната не е разрешено, даже и доста да ви се желае, тъй че обуздайте импулса да изядете всичко в хладилника. Първо прибавете захар към водата, по-късно изпийте разводнен плодов или зеленчуков сок, а след това изяжте дребна порция лека течна каша.

Не се опитвайте да засилите диетата си с диуретици или хапчета за намаляване: организмът към този момент е в потрес, спомагателните проби могат да го пречупят.

Консултирайте се с Вашия доктор: може да има противопоказания или ограничавания, които е значимо да знаете.

 диета

Водна диета за 5, 7, 14, 30 дни

При спазването на диета за повече от 3 дни би трябвало да добавите към питейния режим и вярно хранене. Храната би трябвало да е разнообразна, само че нискокалорична: оптимално е да се употребяват 1000-1200 килокалории дневно. Приемайте последното си хранене три часа преди лягане.

Изключете пушените меса, сладкишите, захарните произведения, продуктите от брашно, алкохола и безалкохолните питиета.
Менюто би трябвало да включва пресни плодове и зеленчуци, горски плодове, ядки, самун, елда, яйца, извара, нетлъсто месо и риба, зеленчукови бульони и леки месни супи. Водата би трябвало да се пие в количество към 30 мл на кг тегло.

Не се плануват никакви " изневери ", тъй че този дълготраен вид ще е подобаващ единствено за доста дисциплинирани хора, само че резултатът сигурно ще ви зарадва: минус 5-8 кг за 14-30 дни не е нещо извънредно. 

Приемайте витамини

Както казахме нагоре, водата може да отмие питателните субстанции, тъй че изберете добър комплекс от витамини, който да компенсира възможния им дефицит.

Противопоказания

При всички преимущества на водната диета е по-добре да не прибягват до нея хора, които имат податливост към отичане, проблеми със стомаха, пикочната и сърдечно-съдовата система, скокове на високото кръвно налягане, хронични болести. Възрастните хора, бременните и кърмещите майки, дребните деца и юношите не би трябвало да съблюдават водната диета.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР