Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов

...
Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Има ли опасност от водна криза?

Водна рецесия няма да има, съобщи пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите, заяви държавната пресслужба, откакто по-рано през днешния ден екоминистърът сигнализира Народното събрание за заплаха от режим на водата поради изчерпаните язовири.

В Народното събрание министрите на земеделието и на районното развиване отхвърлиха като несъстоятелни изказванията на своя сътрудник Емил Димитров, а министър председателят привика тримата на незабавно съвещание.

Димитров рапортува на министър-председателя обстановката с водоснабдяването в Бургас и ограниченията, които ще се подхващат в идващите месеци, в случай че сушата продължава.

„ Имаме в този момент най-подходящите месеци, когато чакаме и дъжд, и сняг и в случай че през това време си рехабилитираме и подготвим, с цел да задържим водният размер, който пада януари, февруари, март… “, сподели Борисов на срещата, съобщи БНР.

„ Имаме 850 милиона лв. за план по Плана за възобновяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим “, посочи Борисов, като подсети, че средства и проект за деяние има, заяви след незабавното заседание държавната пресслужба.

В рамките на срещата Емил Димитров съобщи пред Борисов предпочитание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да дават отговор надлежно за водния запас на България и за отпадъците и екологията, заяви още БНР.

Още обрата по тематиката, четете.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР