„Води се политическа война между институциите в България, като всеки

...
„Води се политическа война между институциите в България, като всеки
Коментари Харесай

Проф. Киров: България беше поставена в унизително положение с изслушването на Петков, Йорданова и Гешев в ЕК

„ Води се политическа война сред институциите в България, като всеки дава всичко от себе си “. Това сподели в бТВ някогашният парламентарен арбитър и учител по конституционно право проф. Пламен Киров.

Той подсети, че войната се придвижи и на равнище Европейски съюз. „ България беше в едно унизително състояние, при което министър-председателят, министърът на правораздаването и основният прокурор бяха привикани да дават показания и да бъдат разпитвани в едно подкомисия на Европейския парламент. Аз не помня друга страна от Централна и Източна Европа, да не приказваме за Западна Европа, да е сложена в такова състояние “, разяснява проф. Киров.

По думите му решението на Конституционният съд, че министърът на правораздаването може да желае предварително премахване на основния прокурор не е изненада.

„ Министърът на правораздаването, откакто може да предлага назначение на магистрати, може да желае освобождение на магистрати на основанията, които са планувани в конституцията, посочи професорът по конституционно право.

Според него вяра Йорданова ще започва процедурата предварително по премахване на основния прокурор
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР