Водещият Слави Трифонов направи коментар по повод ултиматума на Валери

...
Водещият Слави Трифонов направи коментар по повод ултиматума на Валери
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Извинявай, г-н Симеонов, ама медиите не са дискотека

Водещият Слави Трифонов направи коментар във връзка ултиматума на Валери Симеонов, който упрекна националните медии, че водят „ огромна проведена клеветническа акция “ против него и дефинира период от 24 часа, в който да му се извинят.

„ Когато чуете, че България е на 109 място по независимост на словото в света, какво си мислите? И изобщо – какво си представяте? Всъщност няма значение какво си представяте, тъй като вие към този момент го виждате.

Първо видяхме по какъв начин един народен представител от ръководещата партия и един вицепремиер заплашиха публицист с уволняване поради въпросите, които задава. А по-късно същият този вицепремиер даде 24-часов ултиматум на Нова Телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР, с цел да му се извинят, тъй като съгласно него те водят „ огромна проведена клеветническа акция “.

Имате прегледен образец за политик, който се е самозабравил. Имате прегледен образец и за едни медии, които имат мотив да се разсънят и да си изяснят какъв в действителност е техният приоритет. Да бъдат гласът на феновете си или да бъдат глашатаи на властта? Съжалявам за клишето, което ще кажа в действителност, само че медиите са коректив на властта и мисля, че са го не запомнили. И ето, Валери Симеонов го напомня. Днес желае да му се простим, а на следващия ден може да изиска да ни няма.

Най-фрапантното е, че този ултиматум беше насочен от уеб страницата на Министерски съвет и на бланка на Министерски съвет. Което към този момент не го прави мнение на жителя Валери Симеонов, а го прави позиция на държавното управление. И тук идва въпросът – това мнение на държавното управление ли е? Или в случай че не е, то постъпката на вицепремиера не може просто да бъде порицана на конференция. Ако пък е мнение на кабинета, то тогава е към този момент ужасно за страната, уважаеми фенове. Затова в този момент министър-председателят би трябвало да реши кое му е по-важно – демокрацията или обединението.

Валери Симеонов желае опрощение. И аз в този момент ще се извиня. Извинявай, господин Симеонов, но медиите не са дискотека, на която да й спреш звука и да изгониш диджея.

Всъщност, уважаеми фенове, съгласно мен казусът не е единствено във Валери Симеонов. Проблемът е в системата, която разрешава такива като Валери Симеонов да стават вицепремиери “, сподели Слави Трифонов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР