Водещият на InfoWars осъден на 60 дни по дело за бунт в Капитолия

...
Оуен Шройер, десен теоретик на конспирацията и водещ на InfoWars,
Коментари Харесай

Оуен Шройер, десен теоретик на конспирацията и водещ на InfoWars, беше осъден на 60 дни затвор във вторник за участието си в атаката срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г.

Шройър се призна за виновен по едно престъпление за влизане и оставане на забранени места през юни 2023 г. Той не е влизал в самата сграда на Капитолия.

Окръжният съдия от окръг Колумбия Тимъти Кели каза на Шройер по време на присъдата: „Ти някак се открояваш като уникален случай“ и му каза, че „не е просто нарушител“ на 6 януари.

Според съдебните документи Шройър е „разпространил изборна дезинформация“ в месеците, водещи до атаката на Капитолия. Прокурорите казват в документите, че към 31 декември 2020 г. InfoWars се е фокусирала основно върху 6 януари.

На 6 януари Шройър присъства на речта на бившия президент Доналд Тръмп в Ellipse и се отправи към Капитолия с други бунтовници, според прокурорите. Шройер носеше мегафон със себе си и ръководеше скандирания сред бунтовниците.

Кели каза, че много фактори са влезли в решението му за присъдата, включително това, че Шройър е „изиграл роля в увеличаването на тълпите“.

Шройер преди това е поискал от съдията да оттегли четирите обвинения за престъпление, срещу които е изправен за дейността си в атаката на Капитолия. Кели отхвърли предложението и Шройър в крайна сметка щеше да се признае за виновен.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР