Водещият метеоролог на френската държавна телевизия от работа заради публикуването

...
Водещият метеоролог на френската държавна телевизия от работа заради публикуването
Коментари Харесай

Уволниха скандалния метеоролог за климатичната конспирация

Водещият метеоролог на френската държавна телевизия от работа поради публикуването на книга, в която подлага на критика политиката на Елисейския замък за световното стопляне.

Синоптикът разгласил откровенията си в навечерието на представителната климатична конференция на Организация на обединените нации, която се открива в Париж на 30 ноември и ще продължи до 11 декември.

Филип Вердие, евентуално водещият метеоролог на Франция, именуван Мосю Метео, е получил публично съобщение за уволнението от канал France 2, откакто разгласил книгата със заглавието „ Разследване на климата “ предишния месец. В нея той със солидна доза песимизъм прави оценка напъните на международната общност по битка с световното стопляне и слага въпроса за честността на 830 учени, които съставляват екипа от специалисти на Организация на обединените нации по промените на климата.

Вердие твърди, че в случай че нищо не бъде направено за намаляването на въглеродните излъчвания, температурата в света може да се повиши с още 4,8 градуса към края на този век. Той показва също по този начин, че световното стопляне, почнало от 1950 година, 95% е било обвързвано с антропогенни парникови излъчвания, а политиците избират да мълчат за това.

Както отбелязва irishtimes.com, Вердие е употребявал своето състояние като водещ помощник на МетеоФранс, с цел да стартира своята книга. „ Всяка чер се обръщам към 5 милиона французи, с цел да си поговоря с вас за вятъра, облаците и слънцето. Всъщност има нещо значимо, доста значимо, което не мога да ви кажа, защото за него няма нито време, нито място. Ние сме заложници на планетен скандал, обвързван с промените на климата – бойна машина, чиято цел е да ни държи в боязън “, споделя Вердие в филмовия откъс за своята книга.

В основата на тази интрига, твърди Верде, „ са учени, които манипулират, политизират казуса, употребявайки спорове на ползи, както и политици, които мислят единствено за своя имидж и жадност за власт, слепи медии, които изпитват натиска на акционери и рекламодатели “.

В своята книга Вердие приказва даже и за „ заслугите “ на промените на климата, които стоплянето ще даде на Франция – привличането на туристи, ниски разноски за отопление през зимата, усъвършенстване на здравето. Пред сп. Les Inrockuptibles метеорологът декларирал, че е решил да напише книгата, откакто външният министър на Франция Лоран Фабиюс, който ще ръководи конференцията по промени на климата през декември в Париж, призовал метеоролозите да оповестяват за „ климатичен безпорядък “. „ Речта му беше ужасна “, твърди Вердие.

Метеорологът е разгласил видео, в което, облечен в черно, чете заповедта за уволнението. От малкия екран декларирали, че чиновниците им „ би трябвало да разграничават границата сред персоналното мнение и това, което може да е обвързвано с компанията “.

В поддръжка на Вердие е формирана петиция, под която към този момент са се подписали повече от 15 000 души и 10 опозиционни депутати.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР