Водещи български политици приветстваха и 64 свързани с тях компании

...
Водещи български политици приветстваха и 64 свързани с тях компании
Коментари Харесай

Ройтерс: Българите приветстват санкциите на САЩ, ЕС кима одобрително

Водещи български политици приветстваха и 64 свързани с тях компании поради хипотетична корупция в четвъртък, до момента в който Европейският съюз алармира за утвърждението си , като съобщи, че няма да постанова контрамерки, написа " Ройтерс ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи в сряда, че глобите са най-голямата единична акция против присаждането досега , а също по този начин се насочи против съветски политически водачи, за въздействие на българското държавно управление.

Лидерите на български политически партии приветстваха глобите преди предварителни парламентарни избори на 11 юли, а водачът на партията " ИТН " Слави от сътрудник ".

Санкциите постановат заледяване на всички американски активи на някогашния народен представител и медиен магнат Делян Пеевски, държавния чиновник Илко Желязков и беглеца - хазартен магнат Васил Божков . На Пеевски, Желязков и още трима някогашни чиновници също е неразрешено да влизат в Съединени американски щати.

Американското държавно управление упрекна Пеевски в търговия с въздействие и подкупи , а Желязков в това, че той работи като негов фронтмен за осъществяване на схеми за рушвет. поради глобите на Съединени американски щати. Божков з аяви, че.

" Политико ": Съединени американски щати удрят със наказания високопоставени българи за корупция. Европейски Съюз не прави нищо

Европейски Съюз не може да управлява личния си двор

Бившият министър-председател Бойко Борисов, който бе на власт през по-голямата част от последното десетилетие и който е упрекнат от политическите си съперници в намаляване на държавните институции в интерес на олигарсите, също приветства глобите и .

" Не сме получили нито цент от Божков... Срещал съм се с Пеевски единствено за разискване на политически въпроси. Нямаме взаимни компании или някакъв взаимен бизнес ", сподели той.

България е най-корумпираната държава-членка на Европейски Съюз съгласно показателя на Transparency International .

Европейски Съюз, който в предишното се оплакваше от глобите на Съединени американски щати, свързани с Иран и Куба , съобщи, че глобите против българите " не се ползват на територията на Европейски Съюз ... тъй че няма нищо, което да ни оправдае да предприемем каквито и да било контрамерки ".

" Това са ограниченията, които Съединените щати започнаха в границите на правната си рамка ", сподели представител на Европейски Съюз пред публицисти.

Европейски Съюз има блокиращ закон за противопоставяне на наказания на Съединени американски щати, макар че в никакъв случай не е употребен . Законът за блокиране може законно да забрани на всяка компания от Европейски Съюз да се преценява със глобите на Съединени американски щати и в случай че се употребява, би означавало, че правосъдни решения, които постановат американски наказания, няма да бъдат приети.
 Брюксел упорства за дефинитивни присъди за корупция по високите етажи на властта
Брюксел упорства за дефинитивни присъди за корупция по високите етажи на властта

България трябвало да приключи използването на рекомендациите на Европейска комисия

По-рано за корупция.. При посещаване в Украйна държавният секретар на Съединени американски щати Антъни. Наложиха Игор Коломойски " за забележителна корупция ".

По-рано и върховенството на закона, до момента в който страната се приготвяше за национални избори, " непрекъснатата корупция, намаляващата независимост на медиите, политизирането на правосъдната система и други закани за върховенството на закона основават съществени провокации пред двустранните връзки сред Съединени американски щати и България ", написаха те в - ден преди формалната акция за българските парламентарни избори.

Washington Post написа при започване на април.

, разяснява в края на януари юридическия консултант на посолството на Съединени американски щати в България Джесика Ким.

В края на 2020 година водещи международни експортьори , които вършат малко или даже нищо, с цел да наложат правила , предопределени да забранят на фирмите да заплащат подкупи на непознати пазари.

През септември 2020 година, Джеймс Пардю, някогашен дипломат на Съединени американски щати в България (2002-2005), само че в реалност нейната политическа и правосъдна конструкция е изгнила в основата си, а тогавашното държавно управление е некомпетентно да се оправи с разрастващата се корупция.
 Байдън с меморандум за международна битка с корупцията
Байдън с меморандум за международна битка с корупцията

Това е в полза на националната сигурност на Съединени американски щати, " външна политика за междинната класа "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР