Водещата политическа партия в правителството - Продължаваме промяната, планира създаването

...
Водещата политическа партия в правителството - Продължаваме промяната, планира създаването
Коментари Харесай

Кабинетът вкарва дълго чаканата “туристическа полиция“ в нов закон

Водещата политическа партия в държавното управление - " Продължаваме промяната ", възнамерява основаването на " туристическа полиция ", която да работи на територията на българските курорти. Това разкри през днешния ден депутатът от Политическа партия Илин Димитров, ръководител на парламентарната група по туризъм.

Той посочи, че задачата на ръководещото болшинство е да се създаде напълно нов Закон за туризма, тъй като " сегашният не е съответно формиран ". Инициативата е на Политическа партия и по закона ще се работи взаимно с туристическия отрасъл, " без да се бърза, с цел да бъде премислен добре и да не се позволяват неточности ", добави още Димитров.

" Старият е кърпен изключително доста и е доста проблематичен. Той е толкоз пъти поправян и толкоз доста проблеми има по него, че по-добре е да стартираме от нулата, с цел да изградим нов. Ще се опитаме да обвържем приходите на национално равнище с приходите за реклама. Ще се опитаме да засегнем визови политики, да забележим по какъв начин можем да предпазим правилните данъкоплатци, туристическа полиция да бъде основана. И в закона ще бъде заложена и част за националните курорти, която да бъде по този начин написана, че да работи за националните курорти, а не да усложнява активността им вътре ", описа депутатът пред БНР.

По думите му работните групи към този момент са образувани, като същинската работа би трябвало да стартира през март.

По-късно Димитров удостовери желанието на кабинета и пред bTV:

" Идеята, която изповядваме всички от " Продължаваме промяната ", е, че България не е бедна страна, а е безобразно крадена. Ако тези средства бъдат изхарчени по метода, по който би трябвало, а те ще бъдат, резултатът ще бъде доста огромен. "



 

ПРЕДИСТОРИЯТА

Желанието на сектора за основаване на " туристическа полиция " датира още от 2016 година Нейната цел ще бъде да понижи сивия бранш в сектора. Служителите ѝ ще ревизират хотели, заведения за хранене, спа-, уелнес- и балнео центрове.

" Искаме основаване на туристическа полиция и промени в Закона за туризма. Полицията ще има за задача да управлява използването на закона. В момента има доста екскурзоводи, които не са лицензирани, някои нямат подобаващото обучение. Туристическата полиция ще следи за това и в случай че някой туроператор е в нарушаване, ще се постановат санкции ", изясни ръководителят на Българската асоциация на екскурзоводите Николай Миндов на конференция предишния ноември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР