Водещата компания за анализи на технологичния пазар Canalys публикува доклада

...
Водещата компания за анализи на технологичния пазар Canalys публикува доклада
Коментари Харесай

Xiaomi заема второто място в световния пазар на смартфони за първи път в историята си

Водещата компания за разбори на софтуерния пазар Canalys разгласява отчета си за представянето на международния пазар на смарт телефони през второто тримесечие. Според него Xiaomi си печели второто място с дял от 17% и годишен растеж от 85%, като по този метод изпреварва Apple.

Експертите от Canalys показват, че Xiaomi трансформира бизнес модела си от пораждащ към задаващ трендовете с действия като консолидация на сътрудниците във веригата и по-внимателно ръководство в отворения пазар. Според Canalys новата цел на Xiaomi е да измести Samsung и да стане най-големият снабдител на смарт телефони в света.
В писмо до чиновниците създателят, ръководител и основен изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Джун уточни, че завоюването на второто място в света е основен стадий в историята на компанията. След пет години на рационализиране при извънредно сложни условия, продуктовите благоприятни условия на Xiaomi бяха доста разширени - те проправиха пътя към премиум сегмента и усилиха пазарния му дял. Xiaomi непрестанно ще усъвършенства опциите си и ще затвърждава мястото си като втория по величина бранд за смарт телефони.

През четвъртото тримесечие на 2020 година международните доставки на Xiaomi доближиха 43,4 милиона единици, отчитайки растеж с 31,5% на годишна база. Така международната софтуерна компания изпревари Apple за пръв път и се върна на третото място. През първото тримесечие на 2021 година Apple се изкачи до второто място с 15% от международния пазарен дял, следван от Xiaomi с 14%. Тогава международните доставки на смарт телефони на Xiaomi доближиха 49,4 милиона единици, което съставлява годишен напредък от 69,1%.
Откакто Xiaomi показа първата си премиум серия смарт телефони - Mi 10, компанията не стопира да дава нововъведения в основни области, като снимка, екран, зареждане, интелигентно произвеждане и други Xiaomi се стреми към пробив на премиум пазара, като дава на потребителите авангардни технологии и оказва помощ в задаването на посоката на промишлеността.
Xiaomi показа голям брой водещи в сектора технологии за първи път. Компанията показа 108-мегапикселова камера, GN2 датчик и новаторска течна леща. Освен това Xiaomi е пионер в софтуерните проучвания на третото потомство на вградените под екрана камери. Компанията води и в региона на зареждането на батерията, като показа 200 W кабелно зареждане и 120 W безжично зареждане за първи път. В допълнение, Xiaomi беше първата компания, която вкара литиево-йонни акумулатори на основата на графен, както и силициево-кислородни анодни акумулатори от второ потомство. Xiaomi е и пионер в потреблението на керамика в мобилните телефони, като води трендовете за проучване на промишлеността.
Освен всичко това, Xiaomi може да се похвали и със старта на първата фаза на интелигентната си фабрика. Производствените линии в нея са автоматизирани и могат да произвеждад един милион смарт телефони от висок клас годишно. Фабриката работи и като голямо лабораторно оборудване, което разрешава на Xiaomi да изследва нови материали и технологии, както и да тества напреднали индустриални процеси.

Иновациите са част от културата на Xiaomi. Именно поради това компанията прави огромни вложения в научноизследователска и развойна активност (НИРД), както и в набиране на най-хубавите гении. Xiaomi е вложила близо 10 милиарда китайски юана (RMB) в НИРД през 2020 година, като се чака това число да нарасне с 30-40% през 2021 година В началото на тази година Xiaomi разгласи и най-мащабното назначение на инженери в историята си: 5000 инженери за една година, които ще се равняват 20% от всички чиновници. Междувременно Xiaomi започва голям брой начинания за стимулиране на развиването на гении, като да вземем за пример план за гении в региона на технологиите с награден фонд от един милион щатски $, както и подтикващ проект за млади инженери и други Близо 700 млади инженери на Xiaomi получиха 16 милиона в акции, следвайки проекта за стимулиране през месец юли.

Глобалната агресия на Xiaomi, както и трансформацията и усвояването на нови канали за търговия на дребно са значима движеща мощ в триумфа на компанията да бъде вторият по величина производител на смарт телефони. Според последните световни данни за смарт телефони на Canalys, Xiaomi се разраства бързо на задграничните пазари, достигайки над 300% годишен растеж на пазара в Латинска Америка, над 150% годишен растеж в Африка и над 50% годишен растеж в Западна Европа. Според резултатите за Q1 2021 на Xiaomi, смарт телефоните на марката са навлезли на над 100 пазара в международен мащаб, класирали са се преди всичко по пазарен дял на 12 пазара и са на второ място в Европа. Освен това Xiaomi държи първото място на пазара за смарт телефони в Индия от години.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР