Водещата американска банка Goldman Sachs намали значително прогнозите си за

...
Водещата американска банка Goldman Sachs намали значително прогнозите си за
Коментари Харесай

Goldman Sachs: Британската икономика влиза в рецесия през последното тримесечие на 2022 г.

Водещата американска банка Goldman Sachs понижи доста прогнозите си за растежа на английската стопанска система и към този момент чака Англия да изпадне в криза към края на годината, защото възходящата инфлация ще окаже отрицателно влияние върху приходите на семействата – това ще утежни потреблението, съобщи БНР.

Кредитната институция чака английската криза да стартира през четвъртото тримесечие на 2022 година и предвижда, че стопанската система на страната ще се свие с 0,6% през 2023 година Преди това банката предвиждаше напредък от 1,1 на 100.

Според Goldman Sachs обаче рецесията във Англия ще бъде умерена.

Същевременно банката намали едва досегашната си прогноза за растежа на английския Брутният вътрешен продукт през актуалната година до 3,5% от предходна прогноза за агресия с 3,7 на 100.

Повод за тези отрицателни прогнози дава информацията от предходната седмица на английския енергиен регулатор Ofgem, че енергийните сметки в Обединеното кралство ще скочат от октомври с нови 80% - приблизително до 3549 паунда годишно, което е най-новият образец за това, което политиците в страната и по света нарекоха " рецесия с разноските за живот ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР