Водата е от съществено значение за здравето и живота на

...
Водата е от съществено значение за здравето и живота на
Коментари Харесай

Можете сами за минути да си направите филтър за вода

Водата е от значително значение за здравето и живота на човешкия организъм. Поради тази причина ви представяме един елементарен и ефикасен способ за нейното филтриране. Ето по какъв начин да си извършите филтър за вода от рециклирани материали, който да ви бъде от изгода в изключителни обстановки.

Необходими артикули:

пластмасова бутилка

филтър за кафе

чук и пирони

макетно ножче

деен въглен

пясък

трошляк

съд за събиране на вода

Начин на разработване:

Използвайте макетно ножче, с цел да отрежите близо 2,5 сантиметра от дъното на бутилката.

Пробийте дупки по капачката на съда благодарение на чук и пирони. Те ще ви оказват помощ да възпрепятствате водния приток и да извършите филтъра по-ефективен.

Поставете филтър за кафе върху отвора на бутилката и затегнете с капачката, с цел да го фиксирате.

Обърнете пластмасовото шише с гърлото надолу и го поставете в стъклена чаша или кана, с цел да улесните запълването на съда.

Запълнете 1/3 от долната част на бутилката с деен въглен. Ако частите са прекомерно огромни, ги натрошете на по-малки.
 Задължително отворете прозорците на колата преди да пуснете климатика Задължително отворете прозорците на колата преди да пуснете климатика
Всеки път, когато се качите във вашия автомобил и запалите неговия мотор, вие застрашавате освен своето здраве, само че и това на околн...

Запълнете бутилката доникъде с пясък. Опитайте се да употребявате 2 типа от него - тънък и наедрял. Първо изсипете финия пясък, след което прибавете едрия. Така ще сътвори повече пластове за по-ефикасно филтриране на водата.

Запълнете останалата част от бутилката с трошляк. Оставете близо 2,5 сантиметра сред естествения материал и отрязаната част от бутилката. Опитайте се да употребявате 2 типа трошляк - дребен и наедрял. Първо поставете ситния, а по-късно и едрия.

Вече имате личен филтър за вода. Изберете чист и задоволително огромен съд за събиране на питейната течност. Разположете филтъра над съда и постепенно налейте вода в него. Повторете процедурата 2-3 поредни пъти до цялостното избистряне на водата. 

Варете питейната течност в продължение на минута, с цел да елиминирате бактериите и химикалите от нея.

Изсипете пречистената вода в херметически затварящ се съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР