Водачът в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович говори снощи

...
Водачът в световната ранглиста на тенисистите Новак Джокович говори снощи
Коментари Харесай

Джокович пред БНР: Не помня моята първа победа на финали на АТР, но помня всичките ми титли



Водачът в международната класация на тенисистите Новак Джокович приказва нощес пред упълномощените публицисти на финалите на АТР във виртуална конференция, откакто се класира на полуфиналите в Торино с успеха си над Андрей Рубльов, която беше под номер 40 за него в заключителните шампионати.

Сърбинът бе общителен да отговори и на въпроса на Българското национално радио дали си спомня против кого е била първата от 40-те победи на финали, където е печелил пет пъти трофея и ще се опита тази година да изравни върха на Роджър Федерер от шест трофеи.

„ Добър въпрос, първата ми победа би трябвало да е била през 2008 година, тъй като предходната година също участвах на финалите (б.а. – в Шанхай), само че изгубих и трите си мача. Може би е била против Гаске, тогава завоювах шампионата. Ще си спомня, само че ми би трябвало време, тъй като са минали толкоз години, толкоз мачове. Помня всичките си трофеи от финалите на АТР “, съобщи Джокович.

След като му припомних, че първият триумф в действителност е бил против Хуан Мартин дел Потро преди 13 години – 7:5, 6:3 в груповата фаза, Ноле благодари за информацията.

Той приказва и за много неща отвън тениса – футбол, музика... Норвежки публицист го попита какво мисли за играча на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд и 34-годишният белградчанин го дефинира като един от най-хубавите нападатели в света. След което изясни за какво Златан Ибрахимович е пристигнал да го види в Торино тази седмица.

„ Ибрахимович ми е другар от повече от 10 години Познаваме се, приказваме на един език, имам общи корени. Освен това той е легенда в своя спорт и написа историята на футбола и постоянно се веселя да се забележим, колкото и рядко да имаме опция.  Чудесно е да забележим огромна звезда от спорта да пристигна да гледа тенис, което дава в допълнение внимание на нашия спорт “, разяснява Новак.

Той изясни, че харесва всички музикални принадлежности, само че саксофонът го привлякъл, тъй като е повсеместен и дава друг вид музика. „ Саксофонът е доста сложен инструмент, само че може би някой ден ще напредна толкоз, че да мога да изсвирвам дружно с този огромен диджей, който е в залата в Торино. Кой знае? “, сподели с усмивка 34-годишният сърбин.

Ноле изясни и за какво обръща толкоз огромно внимание на феновете и за какво толкоз дълго време е раздавал подписи и си е правил селфита с почитатели преди конференцията.

„ Разбирам какъв брой неповторима е опцията за децата, които могат да дойдат може би единствено на един мач, да видят тенисистите в игра. Те желаят да създадат фотография с тях или да вземат сувенир, или подпис. Опитвам се да задоволя всички, не е допустимо, само че се пробвам да не отчайвам, изключително младежите и децата, тъй като съм бил в тяхното състояние като дребен “, изясни Джокович.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР