Водачът на листата на партия “Има такъв народ в Пловдив

...
Водачът на листата на партия “Има такъв народ в Пловдив
Коментари Харесай

Кандидат-депутати от ИТН алармират за незаконно сметище в ро...

Водачът на листата на партия “Има подобен народ ” в Пловдив Гроздан Караджов, както и други кандидат-депутати за 48-мия парламент от същата политическа мощ, посетиха заринатия в отпадък квартал в “Шекер махала ”, прочут като “Ромският Бевърли Хилс ”. Общинските къщички, издигнати с европейски средства и отдавани против алегоричен наем, трябваше да станат новото лице на " Шекера " и за известно време бе тъкмо по този начин. Обитателите им са от дребното в ромската махала, които заплащат такса боклук. Но от целия град идват каруци с отпадъци и ги изсипват в тогавашната градинка пред първокласните постройки, от която не е останала и диря. Нерегламентираното сметище импровизирано е известно измежду пловдивчани като “Сметището пред КАТ ”.

Смрадта е непоносима, връщаме се от работа и не смеем вечер да отворим прозорците, оплакаха се ромите пред Гроздан Караджов. Те описаха, че при нанасянето в новите къщички през 2005 година всички държавници се извървели да се снимат с тях, а в този момент от Общината им споделила да се оправят сами с нерегламентираното бунище. Кандидатите на Има Такъв Народ дадоха обещание да спомагат на възмутените роми за решаването на казуса им.

Постройките бяха вдигнати след масирана акция през 2003 година за побутване на нелегално строителство в “Шекер махала ”. Те бяха финансирани по стратегия “Интеграция на етносите ” и заем от Европейската банка за възобновяване и развиване.

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР