Внушително присъствие на в кулоарите на парламента озадачи днес част

...
Внушително присъствие на в кулоарите на парламента озадачи днес част
Коментари Харесай

Волен Сидеров ексклузивно пред ПИК: За първи път в живота си виждам такова присъствие на НСО в парламента! Охранители бяха разположени по принципите на военната тактика, все едно новото правителство се страхуваше от преврат

Внушително наличие на в коридорите на Народното събрание озадачи през днешния ден част от медиите, които участваха на изключителното съвещание на 47-ото Народно заседание, на което беше определено постоянното държавно управление на България. Охранителите, ситуирани във всички елементи на постройката на Народното събрание, направиха усещане и на някогашния народен представител Волен Сидеров, който беше в Народното събрание като кореспондент от телевизия " Алфа ".

Агенция ПИК потърси за коментар водача на " Атака ". Пред медията ни той разкри подробностти за странното държание на Националната работа за защита.

- Г-н Сидеров, през днешния ден бяхте в Народното събрание, какво ви направи усещане в наличието на чиновници на там?
свързани новини15317на 13.12.202146571на 13.12.2021
- Днес отидох в Народното събрание като кореспондент от телевизия " Алфа ". Това, което забелязах, споделям ви почтено, аз съм с 15-годишен опит в Народното събрание, не съм виждал такова засилено, масирано и ситуирано по правилата на военната тактичност наличие на НСО.

Обикновено, когато влизаш в Народното събрание, има по двама чиновници пред двата входа. Но в коридорите на Народното събрание не съм виждал такова нещо, нито при нови сесии, нито при избор на държавни управления, нито при никакви други събития, даже с съществуването на посланици дипломати и други височайши посетители.

- Разбрахте ли какво вършат толкоз на в Народното събрание?
свързани новини53725на 13.12.2021
- Опитах се да се обърна към познати публицисти, говорихме и с представител на пресцентъра на Народното събрание. Оттам обявиха, че не били забелязали, че имало повече от нужното. Попитах ги дали не виждат хората, които са с отличителни маски на НСО, които са на всеки ъгъл. Тогава ми споделиха, че щели да питат, но не знаели кого. В припадък на нормалния си комизъм им споделих, в случай че желаят да питат Светия Синод, който е тук наоколо. По закон им споделих, че би трябвало да питат ръководителя на Народното събрание господин Никола Минчев, а в случай че той е в залата, някои от неговите заместници, основния секретар или администрацията. Това е процедурата. Казаха ми, че ще питат, само че по този начин и не получих отговор на въпроса за какво имаше такова засилено наличие.

Накарах нашия оператор да отиде и да ги снима, само че те леко се отдръпнаха. Иначе стояха безусловно демонстративно в двата коридора, които са разрешени за публицисти. В левия кулоар, преди да стигнеш до неразрешената част в Народното събрание, имаше 7 души, които стояха на дивана. След това там, където е кабинетът на ръководителя на Народното събрание, който и да е той, имаше най-малко още 8 индивида. А вътре в коридорите стояха на 2-ки, 3-ки, 4-ки най-малко още 15-ина индивида.

- Дали е допустимо това да е била персонална защита на някои от гостите на днешното съвещание?

- Да, президентът и част от другите посетители си имат своя защита, само че тя си седи до тях. Не съм осведомен с разпоредбите на НСО, само че тези, които охраняват президента, са там, където е той. А тук приказваме за хора, които са във всички вероятни точки на Народното събрание.

- Защо съгласно вас е имало такова засилено наличие на през днешния ден в Народното събрание?

- Моето мнение е, че това издава един боязън, че през днешния ден, в деня на избор на държавно управление, ще вземе някой да направи прелом. Или пък да не се избере държавно управление. Не знам на какво тъкмо са разчитали. Но тези хора стояха със заплашителната стойка на силоваци, казвайки ни: " Надзираваме ви какво ще извършите ".

Гледах целия ъгъл при публицистите, нямаше някакъв интерес от страна на медиите. Не е редно в деня на гласоподаване на държавното управление коридорите на Народното събрание да са цялостни с най-малко 50-ина души на Националната работа за защита, на които освен на челото им написа, само че и на маските им написа НСО.

Питах някои от момчетата какво става и какво вършат там, само че те не ми дадоха отговор, несъмнено. Те не дават отговор в никакъв случай на въпроси, по тази причина се опитахме да вземем отговор от администрацията на Народното събрание. Уви, не успяхме да вземем отговор в днешния ден. Смятам да го слагам този въпрос към новия, млад, почтен, образован, хубав и, уповавам се, честен ръководител на Народното събрание, който избраха. И към цялата администрация, тъй като това не може да стане без администрацията на Народното събрание. Това го наблягам като остарял и препратил народен представител.

- Какво смятате да вършиме оттук насетне с тази тематика? Ще търсите ли отговор на въпроса какво правеха през днешния ден толкоз от в Народното събрание?

- Не би трябвало да оставяме тази тематика без покритие, тъй като доста неща оставихме по този начин и ни се качиха на гърба. А би трябвало да си отговорим на въпроса за какво има подобен надзор към всеки, който влиза, в това число и към мен, тъй като ме ревизираха и ми мериха температурата даже, а вътре е цялостно с ченгета, които нямат работа в Народното събрание и в коридорите, нямат работа там, където се води законодателна активност. Освен в случай че не са извикани по неотложност и нещо се случва. Нищо не се случи, всичко беше безшумно, добродушно и прелестно. Но те стояха и следиха като силоваци, които все едно споделяха: " Посмейте да не ни изберете ". Такова е най-малко моето чувство и схващане.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР