Внучката на италианския диктатор Бенито Мусолини изглежда ще спечели най-много

...
Внучката на италианския диктатор Бенито Мусолини изглежда ще спечели най-много
Коментари Харесай

Внучката на Мусолини печели общинските избори в Рим

Внучката на италианския деспот Бенито Мусолини наподобява ще завоюва най-вече гласове на общинските избори в Рим.

Според съвсем финалното броене през днешния ден, Ракел Мусолини от крайнодясната партия Братя на Италия (Fratelli d`Italia) е най-популярният претендент. 47-годишната Ракел е получила повече от 8 200 гласа, откакто бюлетините са преброени допълнително от 97% от изборните секции в италианската столица, заяви БГНЕС.

Г-жа Мусолини, която ще изкара втория си мандат като градски консултант, настоя, че семейството ѝ няма нищо общо с известността ѝ.

„ Личността е по-важна от семейството, колкото и огромен отпечатък да е оставила тя “, сподели тя пред " Ла Република ".

Покойният татко на Ракел, Романо, е джаз пианист и четвърто дете на фашисткия деспот. Нейната полусестра Алесандра - друга внучка на Мусолини - беше член на Европейския парламент сред 2014 и 2019 година

Десните партии се показаха относително едва на локалните избори в Италия, като изгубиха кметските съревнования в основни градове като Милано, Неапол и Болоня. Но в Рим по-късно този месец е плануван балотаж сред десния претендент Енрико Микети и някогашния лявоцентристки финансов министър Роберто Гуалтиери.

С отдръпването на настоящия кмет Виргиния Раги от Движение 5 звезди (M5S), изследванията на публичното мнение демонстрират, че Гуалтиери е любимецът за победа след две седмици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР