Вносители на яйца реагират на твърдения, че у нас вносни

...
Вносители на яйца реагират на твърдения, че у нас вносни
Коментари Харесай

Опасни ли са вносните яйца

Вносители на яйца реагират на изказвания, че у нас вносни яйца се препакетират и преетикетират като български.
Прочетете още
Всеки път преди Великден българските производители подемат сходна акция, с цел да се отстрани конкуренцията, счита Атанас Русев, който е вносител пред БНР.

" Всяка година с наближаването на Великден се получава едно и също. ",  сподели той.  По думите му вносът от Украйна е най-проверяван. Яйцата пътуват с хладилни камиони не повече от 3 дни от датата на снасяне и имат продължителност 25 дни след идването им. Яйцата са маркирани и тествани на три граници. Агенцията по храните изследва проби от случайно определени кашони, разяснява Русев.

Няма по какъв начин да влезе яйце, което не е маркирано , безапелационен е той. На самия етикет е написано  четливо коя е страната на генезис на яйцата. Етикетите са утвърдени от БАБХ, добавя вносителят.

Нашите производители на яйца хранят с украинско зърно.  Каква себестойност имат и с каква надценка продават българските производители, пита Атанас Русев. По думите му, като се ревизират себестойността и надценката, ще се разбере за какво е " цялата нервност ".

Според него не трябва потребителите да се настройват против вносните яйца.   " Не е методът този – да опетним вноса, с цел да продаваме българското яйце. ", счита Русев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР