Вносът от Русия в САЩ съставлява малка част от американското

...
Вносът от Русия в САЩ съставлява малка част от американското
Коментари Харесай

Руският нефтен и газов сектор губи западните пазари

Вносът от Русия в Съединени американски щати съставлява дребна част от американското енергийно портфолио - почти 8% през 2021 година, от които единствено към 3% са недопечен нефт. Министерството на енергетиката заяви, че през последните две седмици на февруари вносът на съветски нефт на практика е понижен до нула, защото американските компании в бранша сами прекъснаха връзките си с Русия.

Служители на администрацията на Байдън пътуваха през уикенда до Венецуела, с цел да проведат полемики по отношение на вероятно позволение Венецуела да продава своя нефт на интернационалния пазар, което би помогнало за замяната на съветското гориво. Байдън може да пътува и до Саудитска Арабия, защото Съединени американски щати работят, с цел да убедят саудитското кралство да усили производството си.

Същевременно Европейска комисия съобщи, че Европейски Съюз ще понижи доставките на съветски газ с две трети, като се има поради, че Европа получава 40% от своя газ от Русия, а Обединеното кралство ще приключи покупките на съветски петрол до края на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР