Вносът на зърно, маслодайни семена, захар и някои животински изделия

...
Вносът на зърно, маслодайни семена, захар и някои животински изделия
Коментари Харесай

ЕК призна: Вносът от Украйна засяга пазарите в България и страни от ЕС

Вносът на зърно, маслодайни семена, захар и някои скотски произведения от Украйна в Европейски Съюз се усили доста през 2022 година, изключително внезапно при птичето месо и яйцата.

 

Чувствително възходящият импорт от Украйна сътвори свръхпредлагане и напън за понижаване на цените в България, Полша и Румъния, до момента в който другаде оказа помощ за превъзмогване на дефицита в производството, се отбелязва в документа.

 

Износът на зърнени култури от Европейски Съюз евентуално ще спадне със 7,7 на 100 по отношение на предходната година, изключително при царевицата.

 

Износът на пшеница от Европейски Съюз може да се увеличи с 9,4 на 100.

 

Вносът на зърнени култури в Европейски Съюз се чака да нарасне с 57 на 100. Очаква се понижение с 2,9 на 100 на използването на зърно в Европейски Съюз за фураж, спрямо миналата пазарна година, поради спада в отглеждането на животни.

 

Износът на живи животни от Европейски Съюз се е нараснал с 1,2 на 100 през предходната година.

 

Очаква се Румъния в допълнение да пренасочи част от своето произвеждане към България и Гърция, вместо да изнася за страни отвън Европейски Съюз.

 

Износът на живи животни от Европейски Съюз се чака да спадне с 3,5 на 100 тази година поради високите цени на вътрешния пазар и усложненията за мореплаване в Черно море, се регистрира в документа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР