Внезапно почина културният антрополог Ивайло Дичев. Това съобщи във Facebook

...
Внезапно почина културният антрополог Ивайло Дичев. Това съобщи във Facebook
Коментари Харесай

Почина културният антрополог проф. Ивайло Дичев

Внезапно умря културният антрополог Ивайло Дичев. Това заяви във Фейсбук някогашният представител на България в Организация на обединените нации Стефан Тафров. „ Почина Ивайло Дичев. Не мога да допускам. Сбогом, приятелю! ” 



" Отишъл си е Ивайло Дичев, ненадейно и толкоз рано. Светъл и разтревожен разум. Тъга... ", написа и писателят Георги Господинов.

Новината удостовери синът му Климент Дичев. Той написа: " Благодаря ти за всичко, което ме научи и ми даде - възгледи, непримиримост, неизменност, критическо мислене, упоритост, и най-много музика! Твърде рано ни напусна. Благодарим за това, което даде на света и на нашето общество, за неуморната идея на образованието. Гордея се, че съм твой наследник!!! "



Професор Дичев е създател на няколко книги, измежду които " Контрадемокрация. Политиката в епохата на недоверието " и „ Културни подиуми на политическото “.

Ивайло Дичев е роден през 1955 година в София, наследник е на писателя Стефан Дичев и художничката Лиляна Дичева. Защитава докторати в Софийския университет и в университета Париж, работи в областта на естетиката, след това се насочва към обществените науки с фокус върху въпросите на политическата просвета, градската антропология и балканските идентичности. Дичев бе асоцииран учител в университета Париж – с  многобройни стипендии, измежду които от високо равнище на френското държавно управление, Фулбрайт и Рокфелер.

Той бе почетен откривател на Института за източни и югоизточни проучвания в Регенсбург. Последните му проучвателен ползи са в региона на поданството, миграцията и антропологията на пространството. Ръководи магистърска стратегия по културна антропология, издава онлайн изданието за културни проучвания „ СеминарБГ “.

Ивайло Дичев е също публицист и деен есеист, разгласява в български и европейски издания. Носител е на премиите за есеистика „ Паница “ (1999), „ Черноризец Храбър “ (2002) и „ Димитър Пешев “ (2005). Той бе колумнист за разнообразни издания, понастоящем за „ Дойче веле “.

Дичев е създател на няколко книги, измежду които " Контрадемокрация. Политиката в епохата на недоверието " и „ Културни подиуми на политическото “.

Съболезнования на околните му!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР