Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Иван

...
Внезапният порив на г-жа Габриел да поиска отстраняването на Иван
Коментари Харесай

Румен Радев не е трогнат от „внезапния катарзис“ на ГЕРБ за Иван Гешев

Внезапният ентусиазъм на госпожа Габриел да изиска отстраняването на Иван Гешев мъчно провокира в мен екстаз. Това сподели в Южна Африка президентът Румен Радев във връзка вчерашната поръчка на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС. Според него този ход е просрочен с три години, през които „ моите служебни министри “ неколкократно са желали същата оставка.

„ Когато през 2019 година върнах предлагането на Висшия правосъден съвет за назначението на господин Гешев за основен прокурор, квотата на партията на госпожа Габриел го преизбра и то с болшинство, с единогласие. Когато преди три години желаех оставката на Иван Гешев, партията на госпожа Габриел освен го поддържаше, а беше в колаборация с него. Когато преди две години назначеният от мен длъжностен министър на правораздаването изиска отстраняването на Иван Гешев със същите претекстове, квотата на партията на госпожа Габриел го избави – още веднъж единомислещо “, напомни президентът.

В момента виси един доста значим въпрос – дали поръчката за отстраняването на Гешев е плод на „ просрочен неочакван катарзис или на избран интерес на хората, които стоят зад госпожа Габриел “, посочи Румен Радев. „ Надявам се бъдещият министър председател на България да узрява навреме за значимите за България решения. “

Вчера пред сътрудниците си от ГЕРБ и публицисти в Народното събрание номинираната за министър председател Мария Габриел разгласи отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор за първа задача на възможния предстоящ кабинет.

„ В светлината на последните събития, първото, което ще направи министърът на правораздаването в моя кабинет, ще е да внесе искане пред Висш съдебен съвет за освобождение на основния прокурор Иван Гешев заради уронване престижа на правосъдната власт “, сподели тя в първата от четирите си срещи през вчерашния ден в Народното събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР