Внезапният ход на Китай да премахне строгия режим на COVID-19

...
Внезапният ход на Китай да премахне строгия режим на COVID-19
Коментари Харесай

Близо 2 млн. повече смъртни случаи последваха края на COVID ограниченията в Китай, сочи проучване

Внезапният ход на Китай да отстрани строгия режим на COVID-19 може да докара до 2 милиона спомагателни смъртни случая през идващите два месецa.

Това демонстрира ново изследване в Съединени американски щати, извършено от федерално финансирания Fred Hutchinson Cancer Center в Сиатъл, съобщи Reuters. Изследването е основано на извадка от данни за смъртността, оповестени от някои университети в Китай и интернет търсения.

Установено е, че към 1.87 милиона повече смъртни случаи (по всевъзможни причини) са настъпили измежду хора на възраст над 30 години сред декември 2022 година и януари 2023 година и са следени във всички провинции в континентален Китай, като се изключи Тибет.

Решението на Китай предишния декември на Коронавирус, която включваше всеобщо тестване и строга карантина, докара до голям скок на хоспитализациите и смъртните случаи, които съгласно здравни специалисти до огромна степeн не са докладвани от държавното управление.
 Втори ден без ковид в Китай с изключение на импортираните
Втори ден без ковид в Китай с изключение на импортираните

Комисията разясни, че общо 67 нови случая са регистрирани за последните 24 часа

В изследването се показва, че броят на свръхсмъртните случаи надалеч надвишава формалните оценки на китайското държавно управление през януари. Според данни на проучването 60 000 души с COVID-19 са умряли в болница, откогато политиката за нулев COVID-19 беше прекратена месец по-рано.

Изследователите в изследването са създали статистически разбор, употребявайки информация от оповестени некролози и данни от търсения в Baidu- известна китайска интернет търсачка.

" Нашето изследване на свръхсмъртни случаи, свързани с премахването на политиката за нулев Коронавирус в Китай, дефинира емпирично получена референтна оценка. Тези открития са значими за разбирането по какъв начин неочакваното разпространяване на COVID-19 измежду популацията може да повлияе на смъртността ", показват откривателите.

Националната здравна комисия на Китай не даде коментар по отчета, написа " Ройтерс ".

Глобални здравни специалисти неведнъж приканиха Китай да разкрие повече данни, защото започнаха да се появяват известия за възходящи хоспитализации и смъртни случаи и изключително откакто се ускори опасността от нови разновидности.
 Съединени американски щати и СЗО наблюдават нова линия на вируса, който предизвиква Коронавирус
Съединени американски щати и СЗО наблюдават нова линия на вируса, който предизвиква Коронавирус

Линията е наречена BA.2.86 и е открита в Съединените щати, Дания и Израел

Припомняме, Китай спря да рапортува публични ежедневни резултати за смъртните случаи в края на 2022 година Световната здравна организация споделя, че в Китай е имало 121 628 смъртни случая от Коронавирус от общия световен брой- близо 7 милиона.

Китайска провинция разгласява за малко данни на уеб страницата си през юли, показващи, че кремациите са скочили със 70% през първото тримесечие на 2023 година, което по-късно беше отстранено.

През февруари висшите водачи на Китай оповестиха " решителна победа " над Коронавирус.

Но вирусът към момента обикаля страната и в четвъртък здравните управляващи в Пекин споделиха, че Коронавирус към момента е инфекциозна болест номер едно в столицата.

Длъжностни лица показаха нов вид на Omicron, наименуван EG.5 или " Ерис ", наименуван на гръцката богиня на раздора, като сегашния преобладаващ вариант в Китай.

" Националното бюро за надзор и предварителна защита на болесттите съобщи, че делът на новия вид EG.5 се е нараснал от 0,6% през април до 71,6% през август, трансформирайки се в преобладаващ вариант в множеството провинции в Китай ", оповестява Global Times.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР